Top şapte ceaiuri care sting rapid arsurile la stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arsurile la stomac pot fi stinse cu ajutorul ceaiurilor din plante   FOTO Arhivă
Arsurile la stomac pot fi stinse cu ajutorul ceaiurilor din plante   FOTO Arhivă

Mesele copioase, consumul de alimente picante, tocături şi grăsimi în exces, dulciurile concentrate, băuturile acidulate sunt factori care pot da arsuri la stomac. Acestea se manifestă sub forma unor senzaţii neplăcute pe tractul digestiv, eructaţii şi regurgitaţii acide. Dacă nu vrei să apelezi la medicamente, există o gamă întreagă de remedii naturale care îţi vin în ajutor.

Arsurile la stomac apar atunci când acidul gastric, o secreţie produsă în stomac pentru digestia alimentelor, este în exces. Există câteva alimente care favorizează hiperaciditatea gastrică: roşiile, usturoiul, ceapa, brânza grasă, cartofii prăjiţi, cafeaua, alcoolul, băuturile acidulate, menta. De asemenea, sunt de evitat prăjelile, carnea grasă tocată, salatele cu oţet. În schimb, sunt indicate bananele şi mierea care acţionează asemenea unui pansament gastric, reducând aciditatea din stomac.

Iată şi o listă cu cele mai bune plante care calmează arsurile la stomac.

Fenicul

Datorită unei substanţe numite anetol, seminţele de fenicul au proprietatea de a calma spasmele stomacului şi de a împrospăta respiraţia. În acest scop poţi mesteca o jumătate de linguriţă de seminţe de fenicul după masă. Tot pentru a diminua refluxul acid, îţi poţi prepara un ceai din seminţe de fenicul. Într-o cană cu apă clocotită se pun două linguriţe de seminţe de fenicul, se lasă la infuzat 10 minute, se filtrează şi se bea după masă.

Anason

Din seminţe de anason asociate cu flori de levănţică se poate pregăti o altă infuzie care alină disconfortul gastric şi aciditatea. Se adaugă părţi egale din fiecare plantă la o cană cu apă fiartă. Lasă ceaiul la infuzat cinci minute, apoi strecoară-l şi bea-l după masă sau seara înainte de culcare. Te va ajuta să eviţi refluxul gastroesofagian în timpul nopţii.

Chimen

Când te confrunţi cu senzaţii de arsură în piept şi stomac, bea repede un ceai de seminţe de chimen. Dar şi mai bine este să le adaugi în felurile de mâncare pe care le consumi, astfel încât să preîntâmpini arsurile gastrice.

Coriandru

Nu întâmplător seminţele de coriandru se folosesc în bucătăria chineză, renumită pentru gusturile picante şi preparatele prăjite. Rolul coriandrului nu este numai de a da savoare alimentelor, ci şi de a preveni disconfortul digestiv. De altfel, ele se folosesc şi sub formă de infuzie pentru tratarea durerilor de stomac, a indigestiei şi refluxului gastric. Pentru o cană cu ceai se utilizează o linguriţă de seminţe de coriandru.

Muşeţel

Ceaiul de muşeţel calmează inflamaţia de la nivelul mucoasei gastrice, ajutând digestia şi reducând aciditatea din stomac. În acest scop, poţi încheia masa cu un ceai de muşeţel îndulcit cu miere.

Gălbenele

Datorită proprietăţilor emoliente şi cicatrizante, gălbenelele pot fi folosite în cure de două săptămâni pentru tratarea arsurilor gastrice. Pentru prepararea ceaiului de gălbenele ai nevoie de 40 de grame de plantă la 1 litru de apă. Amestecul se fierbe aproximativ 15 minute, după care se filtrează şi se beau cel mult trei căni pe zi.

Ghimbir

Rădăcina de ghimbir este un produs natural perfect pentru calmarea acidităţii. Dă prin răzătoare o bucată de ghimbir de circa 2 cm, stoarce sucul prin presare şi îl poţi consuma dizolvat în apă cu o linguriţă de miere.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite