Tratamente cu argilă albastră pentru detoxifiere şi vindecarea acneei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamente cu argilă albastră: detoxifiază şi curăţă pielea în profunzime FOTO: Shutterstock
Tratamente cu argilă albastră: detoxifiază şi curăţă pielea în profunzime FOTO: Shutterstock

Tratamente cu argilă albastră. Argila albastră este folosită mai ales pentru uz intern, în curele de detoxifiere şi pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, argila albastră poate fi folosită în tratamentele cosmetice pentru tenul gras şi în ameliorarea acneei.

Argila albastră este o sursă bogată de minerale, care ajută la creşterea şi dezvoltarea celulelor, şi acţionează ca un purificator, eliminând toxinele din sistemul digestiv.

Argila este administrată mai ales intern, spun experţii în medicină holistică, însă poate fi utilizată şi sub formă de cataplasme sau comprese, pentru diverse probleme ale pielii.

Tratamente cu argilă albastră pentru detoxifiere

Apa cu argilă se prepară astfel: adaugă patru linguri de argilă într-un litru de apă şi lasă vasul de lut (nemetalic) într-un loc însorit timp de 3-4 ore. Înainte de a bea, amestecă bine compoziţia.

Se beau două pahare pe zi, timp de trei luni, de preferat înainte de micul dejun.

Compoziţia poate fi îndulcită cu o linguriţă de miere, niciodată cu zahăr, sau în loc de apă poate fi folosit ceaiul de mentă răcit.

Această cură cu argilă albastră elimină paraziţii şi bacteriile din tractul digestiv, deci detoxifică puternic sistemul disgestiv şi ficatul, fiind recomandată frecvent în curele de slăbire. În acelaşi timp, argila albastră are proprietatea de a echilibra pH-ul organismului, oferindu-i acestuia minerale care alcalinizează.

Apa cu argilă luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea celulară, şi întăreşte sistemul imunitar, ferindu-ne de diverse probleme de sănătate.

Înainte de a începe o cură cu argilă albastră, consultaţi medicul.

Tratamente cu argilă albastră pentru piele

Argila albastră are proprietăţi antimicrobiene, curăţând pielea în profunzime, redându-i strălucirea şi catifelarea. Argila poate fi combinată cu mai multe ingrediente, în funcţie de tipul de ten şi se pot aplica măşti cosmetice cu rol de curăţare în profunzime.

Argila albastră este ideală pentru tenurile acneice, cu eczeme sau diverse infecţii bacteriene.

Pentru tenul normal se combină argila cu apă plată, pentru tenul gras se amestecă pulbere de argilă cu suc de castraveţi iar pentru tenul uscat este recomandată argila în combinaţie cu ulei de măsline.

Se vor evita ochii, buzele şi sprâncenele atunci când se aplică amestecul de argilă, se lasă să se usuce şi se îndepărtează cu apă călduţă sau infuzie de muşeţel sau gălbenele. Masca se aplică de 1-2 ori pe săptămână şi este urmată obligatoriu de aplicarea unei creme hidratante.

Dacă aveţi tenul sensibil, este indicat să testaţi masca pe o porţiune mică de piele. Nu folosiţi produsul dacă apar iritaţii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite