Un soi de ceapă luptă cu cancerul mamar şi cel de colon, potrivit studiilor clinice experimentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceapa, aliment şi medicament FOTO Shutterstock
Ceapa, aliment şi medicament FOTO Shutterstock

Ceapa este un ingredient de bază în multe tipuri de preparate, gustul ei fiind pe placul românilor. Pe lângă aroma savuroasă pe care o dă mâncărurilor, ceapa are şi beneficii nutritive, iar un anumit tip de ceapă ucide chiar şi celulele canceroase.

În comerţ există multe tipuri de ceapă – ceapă galbenă, ceapă dulce, şalotă, ceapă verde, ceapă roşie şi lista ar putea continua. Fiecare dintre aceste soiuri vine la pachet cu numeroase beneficii pentru organism.

Ceapa galbenă, cea mai comună, este eficientă pentru tratarea răcelilor şi afecţiunilor respiratorii, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi îmbunătăţeşte migrenele.

Ceapa dulce sau arpagicul are un conţinut scăzut de sulf şi mai ridicat de apă, este cunoscută pentru că îmbunătăţeşte sănătatea osoasă, reduce inflamaţiile şi îmbunătăţeşte digestia.

Şalota sau ceapa franţuzească conţine vitamina A, vitamina C şi antioxidanţi, care aduc beneficii precum: ajută la prevenirea şi la tratarea alergiilor, ţin sub control nivelul de zahăr din sânge, îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Citeşte aici ce soi de ceapă s-a dovedit foarte eficient în lupta cu cancerul mamar şi cel de colon. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite