Medicină

articolul anterior articolul urmator

10 tehnici de linişte si sănătate interioară, pe durata fricii de Coronavirus

1
26 Mar 2020 11:12:53
Autor: Click! pentru femei

Mesajele transmise de o autoritate către omul de rând sunt hipnotizante, deoarece vin de la o entitate superioare către una inferioară; fie că vin de la doctor, judecător, poliţie, titluri din mass-media sau un guvernator – toate produc un efect cu bătaie lungă în mintea şi inima omului care ascultă

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, aceste cuvinte vor fi întipărite în memorie şi că urmare reacţiile şi răspunsurile omului vor veni din teamă, şi nu din curaj. “Totuşi, omul are puterea să îşi controleze funcţiile: îşi poate observa degetul care glisează acum pe telefon, ochii care îşi mută direcţia, vocea care vorbeşte, inima care bate şi emoţia / simţirea pe care o are faţă de ceea ce citeşte. Dacă aceste funcţii şi le poate observa şi controla, atunci frica se diminuează şi începe să dispară direct proporţional cu autocontrolul. E pe verificate”, explică psihologul Alexandru Pleşea.

Pentru a ajuta frica să dispară şi să instalăm încet şi bine rânduirea liniştii interioare, specialistul ne recomandă o serie de 10 exerciţii:

1. Maxim 15 minute de TV / Radio / Internet cu ştiri pe zi – exact ce ne interesează
2. În discuţiile cu cei dragi, se va evita subiectul de care amândoi avem frică

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ocult Mason
26.03.2020, 11:17:59

Singura tehnica pentru pastrarea sanatatii in "perioada coronavirusului"(sanchi) este oprirea ventilatoarelor cu rahat numite televiziuni "de stiri" . In maxim 48 de ore dispare "perioada coronavirusului".

Modifică Setările