3 moduri de a stimula circulaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când sângele nu ajunge adecvat la extremităţi, apar senzaţia de frig, cea de amorţeală şi uneori chiar cea de durere, specifice problemelor de circulaţie periferică. Poţi scăpa de ele cu ajutorul câtorva soluţii alternative.

Tratamentele în cazul tulburărilor de circulaţie periferică, fie ele clasice, fie ele complementare, urmăresc o mai bună irigare cu sânge a extremităţilor prin eliminarea blocajelor de pe pereţii vaselor (în cazul în care problemele apar din cau­za depunerilor de grăsimi din vasele de sânge), prin dilatarea venelor şi arterelor şi prin refacerea celor afectate de diverse afecţiuni, precum diabetul.

1 Acupunctura

Potrivit specialiştilor în acupunctură, circulaţia periferică deficitară este consecinţa unor blocaje energetice la nivelul meridianului inimii şi sistemului circulator. Prin urmare, tratamentul cu ace se va concentra asupra acestor meridiane, rezultate notabile fiind obţinute după şase-opt şedinţe de acupunctură.

2 Homeopatia

Un remediu foarte utilizat de medicii homeopaţi în caz de probleme ale circulaţiei periferice este Hamamelis, recomandat, de altfel, pentru tratamentul tuturor tulburărilor circulatorii, de tipul varicelor, hemoroizilor, flebitelor şi ulcerelor varicoase. În cazul în care, pe lângă senzaţia de mâini şi de picioare reci apar şi simptome de genul pielii uscate şi crăpate sau mâncărimi şi inflamarea extremităţilor, sunt indicate tratamente homeopatice cum sunt Carbo sau Arsenicum. Acestea se iau numai la recomandarea medicului homeopat, deoarece tratamentul trebuie să fie individualizat.

3 Fitoterapia

Ginkgo biloba este una dintre cele mai eficiente plante pentru stimularea circulaţiei periferice, dar şi pentru reducere vâscozităţii sângelui şi pentru prevenirea formării plăcilor de aterom pe pereţii vaselor de sânge. De asemenea, consumul de usturoi simplu, sub formă de decoct sau de tinctură, reduce tensiunea arterială şi are efect protector asupra vaselor de sânge de la nivelul extremităţilor. Rozmarinul este recomandat pentru proprietatea sa de a dilata şi de a fortifica vasele, crescând fluxul de sânge la nivelul extermităţilor şi creierului.

Specialistul nostru
Dr. Ruxandra Constantina 

medic de familie, competenţă
în apifitoterapie, reflexoterapeut


Cele mai eficiente plante pentru stimularea circulaţiei periferice, folosite ca atare sau sub formă de ceai, de tinctură sau de capsule, sunt: cimbrul, ienupărul, salcia, usturoiul, ardeiul roşu, ghimbirul, ginkgo biloba, ginsengul, urzica, păpădia, castanul sălbatic, măceşele, scorţişoara şi extractul din coajă de pin sau de rozmarin.

Şi gemoterapia este eficientă, cele mai indicate remedii de acest fel fiind extractul din muguri de castan sălbatic şi comestibil, în cure de două-trei luni. Atenţie, plantele care stimulează circulaţia şi fluidifică sângele pot favoriza hemoragiile! De aceea trebuie recomandate de un fitoterapeut, pe durate bine stabilite, în special dacă persoana urmează în paralel un tratament cu medicamente cu acţiune similară.

Aromaterapie

Masajul extremităţilor cu ulei esenţial de angelică creşte fluxul de sânge la acest nivel.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite