5 probleme medicale, 5 soluţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sângerările nazale pot apărea în cazul hipertensiunii arteriale, a traumatismelor nazale
Sângerările nazale pot apărea în cazul hipertensiunii arteriale, a traumatismelor nazale

Abundente sau uşoare, banale sau alarmante, sângerările nu trebuie neglijate. O rană sau o afecţiune internă, o tăietură sau o venă spartă pot cauza hemoragii care să te ia prin suprindere. Nu intra în panică, ia primele măsuri de urgenţă, apoi mergi la doctor!

Sângerări menstruale abundente

De ce apar

Sângerările  abundente apărute în timpul menstruaţiei (menoragiile) pot fi cauzate de afecţiuni uterine, endocrine, de dereglări hormonale, de fibromul uterin sau chiar de tumorile canceroase.

Ele pot surveni chiar şi în cazul hipertensiunii. O menstruaţie abundentă poate dura mai mult de o săptămână şi este adeseori însoţită de dureri constante în partea de jos a abdomenului şi de scurgeri cu cheaguri mari de sânge.

Primele măsuri

În primă fază, poţi lua ibuprofen şi calciu, pentru reducerea sângerărilor menstruale. Încearcă să te odihneşti cât mai des şi evită efortul fizic intens. De asemenea, notează şi câte absorbante foloseşti.

Ce faci dacă persistă

În cazul în care simptomele se repetă lună de lună, trebuie efectuat un consult medical amănunţit: analize ale sângelui pentru stabilirea profilului hormonal sau pentru depistarea unor boli de sânge, testul Babeş-Papanicolau, ecografie sau biopsie endometrială. Toate analizele specifice îţi vor fi indicate de medic.

Tăieturi sau răni

De ce apar

Orice sângerare provocată de o tăietură sau rană ar trebui să se oprească, dacă iei măsurile potrivite, în următoarele 10 minute. În cazul diabeticilor, sângerarea se opreşte mai greu.

Află mai multe sfaturi pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite