Medicină

articolul anterior articolul urmator

Şeful Pfizer anunţă veşti bune despre medicamentul oral anti-COVID-19 şi anunţă că o a treia doză de vaccin va fi probabil necesară după opt luni

15
15 May 2021 06:51:44
Autor: News.ro
Pfizer / FOTO Arhivă
Pfizer / FOTO Arhivă

Medicamentul oral experimental pentru tratarea COVID-19 al companiei Pfizer ar putea fi disponibil în curând, a declarat, vineri, directorul general al producătorului american de medicamente, Albert Bourla, la Delphi Economic Forum VI din Atena.

„Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acu, sunt încurajatoare”, a spus Bourla.

Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură, dar a adăugat că orice concluzii sigure legate de aceasta vor fi disponibile după  această vară.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua.

Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an.

El a mai arătat că, până acum, vaccinul a fost capabil să trateze toate variantele apărute.

Ştirea nu este o surpriză. De la începutul acestui an, variante ale coronavirusului original au apărut în întreaga lume. Variantele au fost identificate în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York şi multe alte zone din întreaga lume

Bourla a vorbit, la forumul economic din Atena, despre caracterul adecvat al vaccinului Pfizer şi despre obiecţiile sale faţă de renunţarea la drepturile asupra brevetelor de vaccin.

CEO-ul Pfizer, născut la Salonic, s-a referit iniţial la poziţia pe care a adoptat-o ​​împotriva suspendării brevetelor pentru vaccinuri. După cum a subliniat, în ceea ce priveşte preţul, Pfizer oferă deja vaccinuri contra cost, în funcţie de situaţia financiară a ţărilor care îl achiziţionează.

În ceea ce priveşte volumul de producţie, companiile au deja capacitatea de a produce cantitatea necesară de vaccinuri, a spus Bourla, adăugând că Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 - şi 4 miliarde de doze în 2022.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Sorin80
15.05.2021, 09:30:09

Nu se stabilește prețul oricărui produs în funcție de obrazul cumpărătorului? Aproape nimeni nu mai consideră prețul de producție și de manufacturare plus profitul lor. Acum toți se gândesc la un preț foarte ridicat, din lăcomie, și-l justifică în fel și chip.

-5 (13 voturi)
Ionel Marcu
15.05.2021, 09:38:29

Și e în avantajul Pfizer ca vaccinul să nu te imunizeze pe viață, altfel ei pierd miliarde. Așa, cu acțiune opt luni, le vine la fix, vor vinde permanent, sunt aranjați, mai ales că alte vaccinuri sunt mai proaste și sunt refuzate de majoritatea populației. Dar se poate și mai rău, să dispară anticorpii după numai trei luni, cum afirmă unii. Cine e dispus să se vaccineze tot la trei luni?!

-4 (20 voturi)
gyll
15.05.2021, 10:01:01

Dar cel al gripei, tot un virus, de ce îl faci anual? Acolo nu sunt interese? Iar dacă scot pilula? Sorin, producerea distribuția au un preț, corect, iar ce spune domnul, în starea de fapt că OMS acuză țările bogate, iar este corect, adică săracii să plătească un preț mai mic, iar diferența plus profitul să vină de la cei bogați. Asta ca să nu se mai urle împotriva lor că se îmbogățesc pe spinarea celo săraci. Apoi, este o politică a Companie, ea poate dispune cum vrea asupra produselor ei. Ce nu ți se pare corect?

+6 (14 voturi)
cristi
15.05.2021, 10:26:46

Celor mai bogati 3 indieni l-a crescut averea cu 100 miliarde in 2020. Numai cu jumatate din aceasta suma puteau sa cumpere vaccin Pfizer la toata tara, cu 1.4 miliarde de oameni. Cu toate acestea indienii tipa dupa ajutor ...

+8 (8 voturi)
Silvester Romanul
15.05.2021, 10:19:39

Hahaha!!! Dupa ce se vad roadele vaccinului propovaduit de ei in 2 doze, le-a venit ideea acum ca e nevoie de o a 3-a?!

-8 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările