Medicină

articolul anterior articolul urmator

A fost descoperit primul medicament care poate încetini boala Alzheimer

1
23 Oct 2019 05:39:32
Autor: Alex Rizea
FOTO GETTY IMAGES
FOTO GETTY IMAGES

Compania de medicamente americană Biogen a dezvoltat primul medicament care poate încetini boala Alzheimer şi este gata să-l aducă în farmacii, conform BBC.

În momentul de faţă există doar medicamente care ameliorează simptomele.

Biogen a declarat că medicamentul va fi revoluţionar în Statele Unite. La începutul anului 2020 vor fi gata documentele necesare în vederea aprobării medicamentului, iar procesul de aprobare poate dura până la 2 ani.

În martie 2019, compania anunţa rezultate dezamăgitoare în procesul dezvoltării medicamentului, astfel că ştirea este şi mai surprinzătoare.

Medicamentul se numeşte aducanumab, iar cercetătorii au descoperit că doze mărite de aducanumab pot oferi îmbunătăţiri semnificative pacienţilor cu Alzheimer în fază incipientă, îi ajută să-şi păstreze mai mult din memorie.

Aducanumab ţinteşte o proteină numită amiloid care formează anumite depozite anormale în creier la oamenii cu Alzheimer. Cercetătorii susţin că înlăturând o parte a acelor depozite folosind medicamentul înseamnă un pas uriaş făcut în tratarea demenţei.

Demenţa nu este o singură boală, ci mai multe simptome care includ probleme de memorie şi gândire. Există mai multe tipuri de demenţă, dar Alzheimer este cea mai comună dintre ele.

În Marea Britanie sunt aproximativ 850.000 persoane cu demenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

foarte atent
23.10.2019, 10:07:06

inca un medicament fara de efect, ca cele deja de pe piata...la boala asta va bateti joc si chinuiti degeaba bolnavii si familiile lor...dar, ce vrei, mafia medicamentelor trebuie sa prosteasca lumea, n-asa?! auzi la ei, "revolutionar", dar doar in doze mari si efectul e ca "isi pastreaza mai mult din memorie" !! ce ma? pastreaza "mai mult" , adica fata de ce mai mult? si cum drek pastreaza memoria?! e clar ca e un fake de marketing !! astept un medicament real, care sa stopeze macar boala!!

+2 (2 voturi)