Medicină

articolul anterior articolul urmator

Adevărul LIVE, de la 14.00: Cauzele care pot declanşa naşterea prematură

0
11 May 2021 09:45:26
Autor: Lizeta Oprea

Conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în lume se nasc prematur peste 15 milioane de copii anual (mai mult de 1 copil din 10). Sunt consideraţi prematuri copiii care vin pe lume înainte de 37 de săptămâni împlinite de sarcină.

Copiii care vin pe lume între 25 şi 36 de săptămâni sunt declaraţi prematuri, rata de supravieţuire a acestora depinzând de vârsta de gestaţie. Cu cât perioada de gestaţie este mai redusă, cu atât riscul de mortalitate este mai mare.

Cele mai frecvente complicaţii întâlnite la copilul născut prematur sunt hipoglicemia, hipocalcemia, icterul accentuat, anemia şi sindromul de detresă respiratorie. Prematurii mai pot dezvolta şi hemoragii intracerebrale sau pot prezenta leziuni ale substanţei albe. Şi adaptarea digestivă poate reprezenta o problemă pentru această categorie de nou-născuţi.

Dr. Cornelia Preda, şefa Secţiei Neonatologie din cadrul Spitalul Clinic SANADOR, explică de la ora 14.00 care sunt cauzele care pot declanşa naşterea prematură şi ce trebuie să ştie o mămică pentru a fi pregătită de momentul când ajunge acasă cu un bebeluşul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările