Medicină

articolul anterior articolul urmator

Adevărul Live de la 14.00: Factorii care predispun la apariţia cancerului digestiv

0
9 Jun 2020 11:43:14
Autor: Lizeta Oprea
Simpromele cancerului digestiv
Simpromele cancerului digestiv

Dr. Teodor Buliga, Medic Primar Chirurgie Generala, cu supraspecializare în Chirurgie Oncologică, în cadrul Clinicii Sanador, explică ce înseamnă cancerul digestiv şi care sunt factorii care predispun la apariţia acestei boli.

Puteţi urmări emisiunea AICI

Cancerul digestiv sau cancerul de stomac este o tumoră malignă care se dezvoltă la nivelul pereţilor stomacului. Există mai multe tipuri de cancer digestiv, în funcţie  de celulele din care acesta se dezvoltă, dar cel mai frecvent întâlnit este adenocarcinomul, cu origine în mucoasa care tapetează pereţii stomacului. Unul dintre cele mai mari pericole ale acestei boli este dificultatea diagnosticării acesteia, deoarece cancerul gastric nu provoacă, de obicei, simptome precoce. De multe ori este nediagnosticat până după ce se raspandeşte în alte părţi ale corpului, lucru care face boala mai dificil de tratat.

Dr. Teodor Buliga, Medic Primar Chirurgie Generala, cu supraspecializare în Chirurgie Oncologică, în cadrul Clinicii Sanador, ne explică de la ora 14.00 ce înseamnă acest diagnostic şi care sunt factorii care predispun la apariţia cancerului digestiv.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii