Medicină

articolul anterior articolul urmator

Adevărul Live: Ce este exenteraţia şi în cazul căror boli este recomandată intervenţia

0
25 Jan 2022 10:20:08
Autor: Lizeta Oprea

Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală şi oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, explică la Adevărul Live ce este exenteraţia şi în cazul căror boli este recomandată această intervenţie.

Exenteraţia este o intervenţie chirurgicală majoră şi presupune extirparea tuturor organelor dintr-o cavitate şi este recomandată cu precădere în cazul cancerelor locale avansate.

De exemplu, exenteratia pelvină totală presupune rezecţia în totalitate a tuturor organelor şi structurilor pelvine, incluzând vezica urinară, porţiunea terminală a ureterelor, prostata şi glandele seminale, vaginul, uterul şi anexelor, rectul şi anusul, împreună cu tot tesutul limfatic pelvin şi derivaţie fecală şi urinară consecutive.

Metoda este singura şansă de vindecare în tratamentul cancerelor masiv extinse local cu punct de plecare la nivelul colului uterin, endometrului, ovarelor, vaginului, vulvei, vezicii urinare, prostatei, rectului, anusului şi a porţiunii inferioare a retroperitoneului.

Aceste intervenţii sunt efectuate în Spitalul SANADOR de o echipă complexă condusă de dr. Gabriel Mitulescu, echipă care deţine cel mai mare numar de Exenteraţii totale cu reconstrucţii efectuate de o singură echipă din Europa şi singura din ţara noastră care abordează asemenea operaţii în sistem privat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările