Medicină

articolul anterior articolul urmator

Afecţiuni anunţate de mâncărimile pielii

0
26 Jan 2018 11:00:03
Autor: Alexandra Tudor
Dacă simţi că pielea ta devine tot mai uscată şi ai senzaţia de 
mâncărime, poate fi vorba despre o simplă alergie la un produs cosmetic sau o lipsă de fier.
Dacă simţi că pielea ta devine tot mai uscată şi ai senzaţia de mâncărime, poate fi vorba despre o simplă alergie la un produs cosmetic sau o lipsă de fier.

Poate nu dai mare importanţă mâncărimilor pielii, însă acestea pot fi modul de manifestare a unei boli. Pielea este cel mai mare organ, iar culoarea şi consistenţa ei se pot modifica în prezenţa anumitor afecţiuni cum sunt cele de hepatice, tiroidiene sau pulmonare.

Dermatita

Afecţiune necontagioasă care favorizează inflamaţia pielii, dermatita are diverse forme. Este frecventă dermatita de contact. Aceasta este provocată de alergeni, unele persoane prezentând un factor genetic pentru această afecţiune.

Caracteristic dermatitei sunt mâncărimile, roşeaţa, erupţiile, pielea uscată şi crăpată. Dacă simţi că pielea ta devine tot mai uscată şi ai senzaţia de mâncărime, poate fi vorba despre o simplă alergie la produsele tale cosmetice sau o lipsă de fier din organism, o anemie. De asemenea, e posibil să treci printr-o perioadă mai stresată.

Bolile de inimă sau lupusul

Persoanele care suferă de afecţiuni ale inimii se confruntă adesea cu roşeaţa pielii. De atfel, aceasta poate fi şi un simptom al prezenţei lupusului edematos, afecţiune care provoacă o iritaţie în formă de aripi de fluture la nivelul nasului şi obrajilor.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte boli poate semnala o banală mâncărime!

Motive pentru care te simţi obosit

Factori care influenţează negativ dezvoltarea intrauterină

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările