Medicină

articolul anterior articolul urmator

Afecţiuni care te pot îmbolnăvi de depresie

0
14 Oct 2014 12:06:57
Autor: Sorina Severin
Incidenţa atacului de cord sau a altor probleme cardiace poate fi o cauză majoră a depresiei
Incidenţa atacului de cord sau a altor probleme cardiace poate fi o cauză majoră a depresiei

În timp ce oamenii asociază, de obicei, singurătatea cu depresia, este important să ştii că depresia este o stare clinică, care nu se caracterizează doar prin nişte simptome de obscuritate şi deznădejdii.

Este o condiţie mentală care are nevoie de ajutor de specialitate pentru a fi abordată şi tratată.  Uneori, depresia se poate instala ca urmare a unor condiţii de sănătate, care pot afecta în vreun fel sau altul sănătatea mentală. Iată câteva dintre ele!

Bolile de inimă

Mai multe studii au ajuns la concluzia că incidenţa atacului de cord sau a altor probleme cardiace poate fi o cauză majoră a depresiei. Cercetătorii spun că aproximativ 70% dintre  pacienţii care au suferit un atac de cord s-au îmbolnăvit şi de depresie, chiar şi după un an de la atacul de cord. 

De fapt, efectul depresiei este atât de grav, în astfel de cazuri, deoarece interferează cu capacitatea funcţională a unui pacient, cum ar fi întoarcerea la activităţile plăcute înainte de atacul de cord. Fără un tratament adecvat şi asistenţă medicală, depresia poate să persiste în rândul pacienţilor care se recuperează după un atac de cord.

Află ce alte afecţiuni pot duce la instalarea depresiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările