Medicină

articolul anterior articolul urmator

Pastila anti-COVID a Merck este eficientă. Experţii o vor evalua, după ce au fost identificate mai multe riscuri

4
26 Nov 2021 18:14:58
Autor: News.ro
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Pastila experimentală împotriva COVID-19 „paxlovid” a laboratorului farmaceutic american Merck este eficientă, anunţă vineri Agenţia americană a medicamentului (FDA), care precizează că urmează să ceară avizul unor experţi externi cu privire la riscul unor malformaţii congenitale şi altor probleme în cazul femeilor însărcinate, relatează The Associated Press.

FDA a făcut acest anunţ înaintea unei reuniuni publice, prevăzută săptămâna viitoare, în care mai mulţi experţi vor analiza siguranţa şi eficienţa pastilei. Agenţia nu are obligaţia să urmeze avizul acestui grup.

Cercetătorii de la FDA au anunţat că au identificat mai multe riscuri - inclusiv o toxicitate şi malformaţii congenitale, acuzând astfel Merck de faptul că a colectat mult mai puţine date despre siguranţa globală decât în cazul altor terapii împotriva COVID-19.

Toate medicamentele împotriva COVID-19 disponibile în prezent sunt administrate injectabil sau intravenos - ceea ce limitează folosirea acestora. Medicamentul Merck, în cazul în care va fi autorizat, urmează să fie primul medicament pe care bolnavii de COVID-19 şi-l pot administra acasă, în vederea unei ameliorări a simptomelor şi pentru accelerarea vindecării.mMedicamentul a fost autorizat deja, în regim de urgenţă, în Regatul Unit.

În contextul unei reintensificări a pandemiei COVID-19 în Statele Unite, autorităţile de reglementare ar urma să dea undă verde medicamentului Merck, considerat o nouă „armă” în vederea unei scăderi a presiunii asupra spitalelor.

În urma examinării, FDA urmează să stabilească dacă medicamentul poate fi prescris. Agenţia urmează să ceară unor experţi independenţi să spună dacă beneficiile tratamentului sunt mai importante decât efectele secundare şi dacă este necesară o restricţionare a acestuia în cazul femeilor însărcinate.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Pisicul Tunetului
26.11.2021, 18:36:08

Ma tem ca o sa apara iar sosocii care o sa pretinda ca pastila respectiva te transfosma in zombi sau in crocodil..

0 (2 voturi)
imsi2 imsi2
27.11.2021, 00:12:25

Cel mai mare risc pt pastila ii sa fie inghitita si pe urma kkta. Pentru pacient riscul ii sa se innece cu pastila si sa moara sufocat si pe certificatul de deces sa scrie ca a murit de covid. Pina una alta vad ca covidul dezvolta industria farmaceutica si averile celor implicati fara prea mari efecte impotriva bolii ca uite astia au scos pilula magica chiar cand apare o noua forma de covid de unde s femeile negre. Probabil ca creatorii pilulei folosec gazul metan la producerea ei de aia s a scumpit gazul asa de mult, uite o idee buna pt niste proteste declic sau recorder.

-8 (10 voturi)
imsi2 imsi2
27.11.2021, 00:30:27

Articolul asta parca i scris sa dea apa la moara anticovizilor. Cica tratamentul anticovid ii injectabil. nu i injectabil iti dau niste pastile cu antivirale favi nu stiu cum si retro nu stiu de care aspirina si intaritoare. Ce i intravenos perfuzii samd sunt pt hidratare si hranire si desigur pt cei in stare grava intubati si inconstienti. Da la aceia sarmanii nu prea vad cum li se vor administra pastile deci tot la perfuzii ajungem din pacate. Singura ssansa de scapare ii ca statele sa puna mana si sa sicreeze laboratoare proprii pe care sa le controleze si in care virusul asta sa fie cercetat temeinic pt a fi ucis si nu pt a scoatte bani din el pede o parte si pe de alta sa se creeze medicamente eficace care sa dea imunitate pe termen lungnu asa doar ca sa mentina un izvor nesecat de bani pt niste indivizi cam fara morala. Boala asta ii o mina de aur pt industria privata farmaceutica asa ca nu mi vine a crede ca astia vor astupa cu de la sine putere izvorul asta. Veti vedea ca daca SUA sau Germania nationalizeaza peste noapte industria farmaceutica intr o saptamana virusul dispare asa ca sa le faca in ciuda noilor proprietari.

-7 (9 voturi)
Profirica Popescu
27.11.2021, 07:26:34

Tot vaccinarea e solutia!

Modifică Setările