Medicină

articolul anterior articolul urmator

Agenţia Europeană pentru Medicamente analizează datele privind administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer

1
6 Sep 2021 21:18:44
Autor: Cristina Morozan
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele vaccinate complet. Foto: Arhivă
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele vaccinate complet. Foto: Arhivă

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că analizează datele privind o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, care urmează să fie administrată la şase luni după cea de-a doua doză la persoanele începând cu vârsta de 16 ani.

Producătorii de medicamente au depus o cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente, care a declarat că va efectua o evaluare rapidă a datelor, cu un rezultat aşteptat "în următoarele câteva săptămâni", conform Reuters.

De altfel şi compania farmaceutică americană Moderna a declarat, vineri, că a cerut EMA aprobarea condiţionată pentru administrarea unei a treia doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-COVID-19. Vaccinurile produse de Moderna şi Pfizer se bazează pe noua tehnologie ARN mesager (ARNm).

EMA a anunţat luni că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sistem imunitar slab. Rezultatul acestei analize va fi oferit în timp util, a mai spus agenţia europeană.
 
Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele vaccinate complet.
 
Cu toate acestea, Statele Unite se pregătesc să înceapă administrarea celei de-a treia doze după ce principalul expert american în boli infecţioase Anthony Fauci a declarat duminică că autorităţile vor primi în curând aprobarea de reglementare pentru cea de-a treia doză de rapel cu vaccinul Pfizer. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Groza Carmen
6.09.2021, 22:36:53

Israelul supervaccinat are o rata enorma de noi imbolnaviri peste 11000 cazuri pe zi, despre ce doze mai cotcodaciti, va-ti pierdut mintile sau ce? Sau mergeti pe inertie, ca trenul iesit de pe senile?

-17 (17 voturi)
Modifică Setările