Medicină

articolul anterior articolul urmator

Agenţia Europeană pentru Medicamente îndeamnă producătorii de vaccinuri să nu se concentreze doar pe varianta Omicron

0
18 Jan 2022 19:52:14
Autor: Cristina Morozan
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Producătorii farmaceutici ar trebui să lucreze la mai multe vaccinuri actualizate împotriva COVID-19, nu doar la unul adaptat la varianta Omicron, ci şi la versiuni care să ţintească o combinaţie de variante virale, a transmis Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

"Ceea ce auzim şi de la celelalte agenţii cu rol de reglementare medicală este că e important să nu excludem nicio opţiune", a declarat directorul pentru strategie vaccinală din cadrul EMA, Marco Cavaleri, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

Producătorii de vaccinuri anti-COVID-19, care lucrează în prezent la remodelarea vaccinurilor lor actuale pentru a combate varianta Omicron a noului coronavirus, care a devenit dominantă şi a înlocuit Delta în multe regiuni ale lumii, se numără Pfizer-BioNTech, Moderna şi alianţa AstraZeneca-Universitatea Oxford. Ugur Sahin. 
 
Directorul executiv al BioNTech, a pus sub semnul întrebării, săptămâna trecută, necesitatea de a dezvolta produse medicale concepute pentru mai multe variante virale, deoarece s-a dovedit că imunitatea împotriva Omicron ar putea oferi protecţie şi împotriva variantelor precedente ale virusului.
 
 "Infecţia cu Omicron şi vaccinul contra Omicron vor stimula cel mai probabil, cu o mare probabilitate, reacţia imunitară împotriva tuturor variantelor virale existente", a spus Ugur Sahin într-o conferinţă pe teme de sănătate, organizată în format virtual de J.P. Morgan. 
 
"Ce importanţă ar avea dacă acum vom combina un vaccin potenţial împotriva Omicron cu un ser împotriva altei variante, având în vedere că vaccinul contra Omicron va fi, cel mai probabil, eficient de unul singur?", a adăugat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările