Medicină

articolul anterior articolul urmator

Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente a autorizat un nou medicament contra Alzheimer, pentru prima dată în două decenii

0
7 Jun 2021 19:58:55
Autor: Lizeta Oprea

Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a anunţat luni că a autorizat un nou medicament contra Alzheimer, pentru prima dată în două decenii, scrie AFP.

„Această autorizare este semnificativă după mai multe aspecte", a declarat Agenţia într-un comunicat. 

Medicamentul, numit Aduhelm şi produs de compania farmaceutică Biogen, "este primul tratament aprobat din 2003 contra maladiei Alzheimer", a subliniat FDA, citată de news.ro

Mai ales, este primul tratament pentru cauza maladiei, "prezenţa plăcilor beta-amiloide în creier", a adăugat FDA. 

În noiembrie, un comitet de experţi s-a pronunţat contra unei autorizări, considerând că tratamentul nu şi-a dovedit suficient eficienţa. 

Acesta este motivul pentru care FDA a spus că foloseşte o procedură rapidă care acordă doar autorizaţia condiţionată a produsului - o posibilitate care nu a fost studiată de comitet. 

„FDA cere Biogen să facă teste clinice post-autorizare pentru a verifica beneficiile clinice ale medicamentului", a precizat Agenţia americană. "Dacă medicamentul nu funcţionează aşa cum este prevăzut, putem lua măsuri pentru a-l retrage de pe piaţă". 

Aproape 6 milioane de americani trăiesc cu Alzheimer, care constituie a şasea cauză de deces în SUA, dar rămâne o boală contra căreia cercetarea stagnează de decenii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările