Ai pielea galbenă? Atunci poţi suferi de o boală gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngrijeşte corect pielea gâtului şi a decolteului la început de toamnă!

Ficatul este un organ esenţial care îndeplineşte funcţii legate de metabolism, stocarea energiei şi detoxificarea corpului. Ce afecţiuni ale ficatului pot apărea?

Ficatul este alcătuit din lobul stâng şi lobul drept, iar sub el se află vezica biliară, alături de părţi din pancreas şi intestine. Ficatul şi aceste organe lucrează împreună pentru a digera, absorbi şi procesa ceea ce mâncăm şi bem. Diverse motive pot face, însă, ca ficatul să nu mai funcţioneze adecvat.

Care sunt principalele afecţiuni ale ficatului

Hepatita este o infecţie virală care duce la inflamarea ficatului şi la deteriorarea lui. Toate tipurile de hepatită (A,B, C, D, E) sunt contagioase, dar se pot preveni prin vaccinare, contacte sexuale protejate şi evitarea folosirii la comun a acelor de seringă. Hepatita A se transmite în general prin mâncare sau apă contaminată şi este vindecabilă. Hepatita B poate fi acută sau cronică şi se transmite prin sânge sau spermă. Se tratează cu succes, dar în prezent nu există o terapie care să o vindece. Hepatita C se transmite prin sânge şi în prezent există tratamente care pot duce la vindecarea pacientului, ceea nu garantează faptul că acesta nu se va reinfecta în viitor. Hepatita D este o formă severă pe care o pot dezvolta doar pacienţii cu hepatita B, iar hepatita E apare de obicei când se consumă apă contaminată şi în general se vindecă fără complicaţii.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite