articolul anterior articolul urmator

Alege-ţi cu grijă medicul stomatolog

3
17 Jul 2017 11:13:14
Zâmbet şi sănătate

3 Comentarii

Zamolxe
17.07.2017, 20:39:58

Reclama ascunsa d-l doctor ... Ma asteptam sa scrieti sa avem grija cu cei care fac economie tocmai la sterilizarea instrumentelor in Romania tara cu cel mai ridicat numar de bolnavi de hepatita B si C ! Oare chiar toti se imbolnavesc pe cale sexuala ? Necazul cel mare ca boala se diagnosticeaza la ani de la infectare si in multe cazuri nu se mai face decat tratament de supravietuire !

+1 (1 vot)
miron miron
17.07.2017, 21:08:13

Da, conteaza pretul, conteaza si medicul stomatolog. Pensionarii la noi in tara in majoritate sunt saraci. El merge la doctor si isi poate face o proteza mobila cu 600 de lei, alt medic o va face cu 900, altul cu 1200 lei. Daca proteza e facuta de acelas tehnician dentar, calitatea protezei va fi la fel. Orientarea pacientului la medic este importanta. Se poate alege cu bani multi dati si cu tratament sau lucrare dentara de proasta calitate. In Romania, in medicina, ramura de medicina dentara a evoluat cel mai mult, insa nu si cealalta parte, pacientii....

0 (2 voturi)
M Costi
28.07.2017, 08:10:41

Acesta este un articol publicitar ? in ce priveste indemnul din titlu "Alege-ţi cu grijă medicul stomatolog" , este corect , cu observatia ca este greu , chiar imposibil de realizat de catre un roman obisnuit ! Ce cunostinte medicale ii trebuie unui pacient asa incat sa aprecieze obiectiv daca un medic stomatolog este competent , cum sa ii faca evaluarea ? Daca respectivul medic stomatolog are o diploma universitara si drept de practica , o poate contesta un pacient in cautare de tratament stomatologic ? Eu cred ca Directiile de Sanatate Publica care dau avize de functionare cabinetelor stomatologice ar trebui sa faca si evaluari periodice privind calitatea serviciilor oferite de respectivele cabinete , evaluari care ar trebui sa fie publice , astfel incat pacientii sa fie in cunostinta de cauza atunci când aleg un anumit cabinet si un anume medic. Si inca un lucru : Am dubii serioase ca sterilizarea intrumentelor folosite in multe cabinete stomatologice se face la standardele de calitate care sa previna raspandirea virusilor si infectiilor , de la un pacient la altul. Verifica vreun organism autorizat de control independent modul cum se face sterilizarea instrumentarului stomatologic , in conditiile in care multe cabinete stomatologice functioneaza in apartamente de bloc sau in spatii din centre comerciale ?

+1 (1 vot)