Alergia solară - cum o ţii sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autobronzant

Alergia solara descrie o serie de afectiuni caracterizate de aparitia unei eruptii pruriginoase in urma expunerii la soare.

Cea mai comuna forma de alergie solara este eruptia polimorfa la lumina sau prurigo-ul estival, care apare la prima expunere la soare din an si care se amelioreaza pe durata verii, odata ce pielea se obisnuieste cu nivelurile mai ridicate de radiatii ultraviolete.

Dermatita creste riscul de alergie solara

Exista anumiti factori de risc pentru aparitia alergiilor solare. Unii oameni sunt alergici la soare din nastere, pe cand altii se confrunta cu simptome numai atunci cand sunt expusi la anumite substante si apoi la soare (parfumuri, dezinfectanti, arome, creme), sau la anumite medicamente, precum antibioticele (in special tetraciclinele, fluorochinolonele si sulfonamidele) sau antiinflamatoarele nesteroidiene. Cazurile usoare de alergie la soare se trateaza fara tratament de la medic, pe cand cele mai severe trec cu creme sau steroizi orali. Din categoria de risc fac parte si cei cu dermatita sau care au un frate sau un parinte alergici la soare.

Cum recunoasti alergia solara vezi pe clicksanatate.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite