Medicină

articolul anterior articolul urmator

Angelica, leac pentru oboseala cronică

0
18 Apr 2011 19:52:41
Autor: adevarul
Angelica este folosită în tratamentul a peste 80 de afecţiuni
Angelica este folosită în tratamentul a peste 80 de afecţiuni

Datorită compoziţiei chimice bogată în substanţe active, benefice pentru sănătate, angelica (denumită semnificativ iarba celor şapte îngeri) este apreciată în lumea întreagă.

„Din punct de vedere terapeutic, planta este valorificată în întregime, deoarece rădăcinile, rizomii, seminţele, frunzele şi tulpinile conţin uleiuri eterice, acizi organici, acizi graşi, taninuri, substanţe amare, glucide şi vitamine (A, B1, B2 şi C). Angelica revigorează organismul (fizic şi psihic) şi este utilă în tratamentul intern a peste 80 de afecţiuni printre care tuberculoza, hepatita cronică, ciroza, ulcerul gastro-duodenal, oboseala cronică şi depresia", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Din tulpinile plantei se prepară băuturi tonice şi relaxante.

Lichior tonic şi aromat

Ingrediente: 15 tulpini verzi de angelică, 10 cuişoare, 1,5 l alcool din fructe, un kilogram de zahăr brun, un vârf de cuţit de scorţişoară, o linguriţă de mentă uscată şi 500 ml de apă. Preparare: Tulpinile plantei şi condimentele se pun la macerat în alcoolul de fructe, lângă o sursă de căldură. Separat, se prepară un sirop din zahăr şi apă. Când acesta este gata, se pun mirodeniile. După o săptămână, se strecoară plantele care s-au macerat în alcool şi se adaugă siropul. Lichiorul se păstrează la rece, în sticle închise ermetic. Se consumă câte trei linguri de trei ori pe zi. Preparatul este un tonic general. La mesele festive, se consumă câte un păhărel de 50 ml. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările