Medicină

articolul anterior articolul urmator

Apa de gură neutralizează noul coronavirus în 30 de secunde, potrivit testelor de laborator - STUDIU

15
18 Nov 2020 18:15:38
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Pixabay
Imagine: Pixabay

Apa de gură ar putea neutraliza noul coronavirus prezent în salivă în 30 de secunde, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie. Oamenii de ştiinţă subliniază că acest rezultat nu înseamnă că apa de gură poate funcţiona ca un remediu împotriva COVID-19, dar ar putea juca un rol în limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

 
Cercetătorii de la Institutul de Cercetări în Imunologie de la Universitatea din Cardiff au analizat efectul pe care l-au avut mai multe sortimente de apă de gură asupra salivei pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, transmite CNBC.com
 
Produsele incluse în studiu conţineau etanol, uleiori esenţiale, clorură de cetilpiridiniu (CPC), iod povidonă (PVP-I) şi etil lauril arginat (LAE). 
 
Apa de gură cu acestă compoziţie a neutralizat complet noul coronavirus în testele de laborator. 
 
Este important de subliniat că testele s-au desfăşurat in vitro, adică apa de gură a fost amestecată cu mostrele de salivă provenite de la pacienţi. Un studiu clinic se desfăşoară, separat, la Spitalul Universitar din Wales, unde este studiat efectul pe care apa de gură îl are asupra cantităţii de virus prezente în saliva pacienţilor COVID-19.
 
Dr. Richard Stanton de la Universitatea Cardiff şi medic primar în virusologie a declarat că apa de gură, menită să ajute împotriva problemelor gingivale, poate neutraliza coronavirusurile, inclusiv SARS-CoV-2. Studiul va intra în faza testelor clinice în primele luni ale anului viitor. 
 
Medicul Stanton spune că printre obiectivele cercetătorilor este să afle cât timp este prezent noul coronavirus în cavitatea bucală şi în esofag, precum şi dacă folosirea apei de gură cu regularitate ar putea avea un rol în limitarea răspândirii SARS-CoV-2 atunci când oamenii merg, de exemplu, la dentist. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

elfu
18.11.2020, 18:49:19

studiu inutil

-2 (8 voturi)
elfu
18.11.2020, 18:55:40

daca asta ar fi singura cale de transmitere - ar fi ok ... dar nu poti folosi apa de gura pe toate zonele de intrare a virusului (nas,ochi) asa ca degeaba o folosesti cand mergi la dentist - in principiu intrumentarul ar trebui sa fie curat - dar respiratia sau particulele in suspensie din cabinet nu cred ca au vreo treaba in special cu apa de gura.

-7 (13 voturi)
Toader Ailenei
18.11.2020, 19:43:57

De maine creste vanzarea la acest produs. Alt articol platit.

+2 (6 voturi)
UnulDinVancouverCanada
18.11.2020, 22:48:19

Zeama de usturoi are acelasi efect... deasemenea neutralizeaza antena metalica 5G din masca prin care Bill Gates controleaza covidul...

+12 (16 voturi)
G M
18.11.2020, 19:08:03

Dar scrie pe vreo apă de gură compoziția ? Că nu poți citi decât cu telescopul.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările