Aşa-ţi îngrijeşti rinichii cel mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organ pereche, rinichii sunt consideraţi ca fiind centrul vitalităţii organismului uman. Orice dezechilibrul produs la nivelul lor îţi va aduce starea de slăbiciune şi de boală.

Despre rinichi este cunoscut faptul că au o formă asemănătoare cu bobul de fasole, având o lungime de aproximativ 12 centimetri cu o lătime de 5-6 centimetri şi o greutate de până în 200 de grame.

Aceştia sunt localizaţi în partea posterioară a toracelui deasupra şoldurilor. Altfel spus, rinichiul stând este situat sub splină şi cel drept sub ficat.

Din păcate afecţiunile renale sunt  extrem de silenţioase, fiind observabile doar atunci când ajung în stare avansată. Astfel că dacă vrei să te bucuri de o sănătate impecabilă, cea mai bună modalitate este prevenirea.

Ţine cont şi de faptul că sănătatea celorlatle organe depinde într-o mare măsură de sănătatea rinichilor, având în vedere faptul că aceştia se ocupă cu filtrarea sângelui, eliminarea deşeurilor, a medicamentelor. Joacă un rol important în menţinerea unui echilibru sănătos al electroliţilor, reglând în acelaşi timp echilibrul acido-bazic şi menţinând pH-ul .

Reglează tensiunea arterială

Contribuie la producerea de globule roşii, reglează metabolismul şi contribuie la absorbţia corectă a calciului în organism.
Practic, la nivelul rinichilor se regăseşte un hormon cunoscut sub numele de renină care este responsabil cu gestionarea lichidelor ajunse în organism, menţinând un echilibru între ce rămâne sub formă de apă şi ce se transformă în electroliţi.

Află pe clicksanatate.ro despre importanţa plantelor cu acţiune diuretică!

Sănătatea are reguli clare. Iată care sunt acestea
Aceste alimente intensifică senzaţia de foame

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite