Asociaţia Medicilor Independenţi – inovaţie pe piaţa serviciilor medicale, atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Medicilor Independenţi este policlinica viitorului, o alternativă în cadrul sistemului actual de sănătate ce se lansează oficial pe piaţa din România, într-un eveniment remarcabil ce se va desfăşura joi, 28 noiembrie 2019, la Hotel Hilton, la ora 18.00 reunind crema societăţii medicale, specialişti de top, medici independenţi, antreprenori care doresc să deschidă o nouă pagină în îngrijirea pacientului din România.

La eveniment vor fi prezenţi şi Preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr Gheorghe Borcean, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor Independenţi, dr Wargha Enayati, fondatorul unei reţele private de sănătate a avut această iniţiativă tocmai pentru că ştie perspectiva dezvoltării sistemului privat: Istoric vorbind, sistemul medical/ambulatoriu din România, încă dinainte de Revoluţie, a fost clădit pe baza policlinicilor de stat, neexistând cabinetele private. Pornind de la acest model, după 1989, chiar şi eu am găsit potrivit să construiesc Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria, folosindu-mă de un model de care populaţia României era obişnuită. Şi s-a dovedit a fost un model de succes atât pentru mine cât şi pentru alţii ca mine ajugându-se astfel ca sistemul privat de sănătate să se dezvolte exemplar şi mult mai bine decât în majoritatea ţărilor din estul Europei. Ce nu s-a dezvoltat însă şi nu a putut creşte a fost tocmai pătura de mijloc a medicilor care, ca şi în ţările vest europene, sunt medici cu cabinete de specialitate, independenţi de policlinici sau reţele.  Am simţit nevoia pentru a echilibra la nivel macro sistemul de sănătate privat că trebuie să susţinem această categorie de medici independenţi să funcţioneze în aşa fel încât această comunitate să crească.  AMI devine astfel o policlinică a secolului 21, o policlinică virtuală care va susţine interdisciplinar şi reputaţional medicii membrii şi activitatea lor, în beneficiul pacientului şi al actului medical. În AMI ne sfătuim, ne promovăm, ne apărăm drepturile ceea ce va duce la creşterea calităţii actului medical.

AMI este locul de desfăşurare la maxim al profesionalismului medicului fără să aibă deasupra capului rigorile financiare impuse de board-ul unei reţele.

AMI se vrea a construi un modele de best practices care să poată fi implementate la nivel naţional”.

Asociaţia Medicilor Independenţi este vocea medicului cu vocaţie, o autoritate care girează competenţa şi care oferă pacientului o abordare integrată a cazului medical. Asociatia Medicilor Independenti este comunitatea de clinici si cabinete ce are ca scop ingrijirea integrata a pacientului şi oferirea medicilor posibilitatea de a colabora şi dialoga în interesul actului medical.

AMI este un proiect care se potriveste foarte bine cu modul de interventie terapeutica pe care il ofera clinicile şi cabinetele medicilor specialişti, avand astfel posibilitatea de a extinde abordarea pluridisciplinara si catre alte specialitati.

Un alt obiectiv al AMI este de a pune la dispoziţia medicilor posibilitatea de a-şi construi o voce puternică, de a intra în dialog cu colegii lor în avantajul pacientului şi mai ales al actului medical, privit ca pe un proces integrat, pluridisciplinar, obiectiv şi de înaltă calitate.

AMI s-a creat ca o alternativă pentru pacienţii din România, cu intenţia de a oferi un serviciu de calitate, într-o piaţă dominată de sistemul de stat, pe de o parte, şi marile firme medicale, pe de altă parte. De aceea, medici aparţinând diverselor specialităţi s-au reunit în această asociaţie care este menită să propună pacientului trei valori de bază: competenţă, calitatea actului medical şi oferirea unei palete cât mai largi de servicii medicale.

La AMI experienţa face diferenţa

Experienţa pacientului este definitorie şi ia în calcul principalele 3 aspecte care determină decizia de achiziţie a unui serviciu medical: timpul în care poate accesa serviciul, proximitatea medicului şi accesul la medici cu autoritate profesională înaltă

În cadrul AMI sunt clinici si cabinete care acoperă aproape toate specialităţile medicale: Alergologie si imunologie clinica, Anestezie şi terapie intensive, Boli infectioase, Cardiologie, Chiropractică, Chirurgie cardiac, Chirurgie generala, Chirurgie plastica si reparatorie, Chirurgie toracică, Chirurgie vasculară, Dermatologie, Diabet si boli metabolice, Endocrinologie, Gastroenterologie, Hematologie, Medicina de familie, Medicina Generala, Medicină internă, Medicina muncii, Medicină nucleară, Nefrologie, Neurologie, Neurologie pediatrică, Obstretica-ginecologie, Oftalmologie, Oncologie, ORL, Ortopedie pediatrică, Ortopedie si traumatology, Pediatrie, Pneumologie, Pneumologie pediatrică, Psihiatrie şi psihoterapie, Psihologie, Radiologie şi Imagistică medical, Recuperare, medicina fizica si balneologie, Reumatologie, Urologie.

Pentru pacienţii care doresc să se programeze pot suna in call-center-ul AMI la 0212221370 sau da e-mail la programari@mediciami.ro.

7 membri fondatori

AMI a fost creată la îniţiativa a 7 medici fondatori, Dr Wargha Enayati (Intermedicas), dr Mihaela Leventer (dr Leventer Center), Dr Ion Bogdan Codorean (ArtroSport Clinic), dr Gabriel Tatu Chitoiu (Cardiomed), dr Ovidiu Palea (Provita), dr Silviu Predoi (Wellborn), cu reputaţie, specialişti de top a căror grijă primordială este să ofere pacientului o experienţă corectă şi profesionistă prin abordarea pluridisciplinară a cazului medical.

Criteriile de Aderare AMI sunt importante pentru certificarea profesională şi probitatea membrilor, pentru menţinerea standardului profesional şi pentru a beneficia de recomandarea, de sigiliul acestei asociaţii

Medicii care doresc să adere la AMI trebuie să facă dovada practicii independente. Să nu existe vreo condamnare pentru malpraxis sau vreo condamnare indiferent de natura acesteia. Să aibă susţinerea din partea a minim 3 membri fondatori. Să aibă vechime în specialitate, activitate profesională de minim 50% în mediul privat. Fără a fi obligatorii, sunt punctate în cadrul evaluării cerererii de aderare existenţa unui titlu de doctor in medicina sau titulatura de medic primar, titlu universitar precum şi specializari effectuate în străinătate, precum şi calitatea de proprietar sau actionar într-o unitate medicala private. De altfel, sunt punctate şi competenţele europene în specialitate medical.

Imagine indisponibilă
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite