Medicină

articolul anterior articolul urmator

AstraZeneca a anunţat că tratamentul său cu anticorpi nu a prevenit simptomele de COVID-19 la pacienţii expuşi

2
15 Jun 2021 14:06:10
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

AstraZeneca a declarat marţi că un studiu al tratamentului său cu anticorpi monoclonali, AZD7442, nu a îndeplinit obiectivul principal de prevenire a COVID-19 simptomatic la persoanele expuse recent la noul coronavirus. Participanţii la studiu au fost nevaccinaţi şi aveau vârsta de peste 18 ani.

AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă de boală simptomatică doar cu 33% în comparaţie cu grupul placebo, ceea ce nu este semnificativ din punct de vedere statistic.

„Deşi acest studiu nu a îndeplinit obiectivul primar împotriva bolilor simptomatice, suntem încurajaţi de protecţia observată la participanţii negativi la PCR în urma tratamentului cu AZD7442", a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv AstraZeneca.
 
AstraZeneca studiază tratamentul şi pe pacienţi pre-expuşi pentru a putea vedea dacă previne apariţia unor forme grave ale bolii.
 
Terapia cu anticorpi monoclonali aparţine unei clase de medicamente care imită anticorpii naturali pe care organismul îi produce pentru a combate infecţia.
 
În octombrie, AstraZeneca a semnat un acord cu producătorul Lonza pentru a produce medicamentul pe bază de anticorpi începând cu a doua jumătate a anului 2021.
 
AZD7442 este dezvoltat cu sprijinul guvernului SUA. AstraZeneca a anunţat în martie un acord cu guvernul SUA pentru a furniza până la o jumătate de milion de doze de AZD7442. Compania a declarat marţi că este acum în discuţii cu guvernul SUA cu privire la următorii paşi ai acordului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iobag Nerfos
17.06.2021, 09:53:33

Vaccinurile, nu numai AstraZeneca nu au prevenit simptomele, nu au prevenit imbolnavirea, nu au prevenit transmiterea bolii. Concluzie: apa de ploaie pe bani grei. Numai ca o apa de ploaie din care se mai poate si muri. Platiti de noi din impozite, doar nu credeati ca-s chiar gratis

-5 (7 voturi)
Davide Isa revine
18.06.2021, 09:31:36

Adica au mintit atunci cand spuneau ca "vaccinele e sigure si eficiente"?! Nuuuuu, nu se poate asa ceva...

-5 (5 voturi)
Modifică Setările