Medicină

articolul anterior articolul urmator

AstraZeneca reia studiile clinice pentru a găsi un vaccin contra COVID-19

3
12 Sep 2020 19:10:06
Autor: News.ro
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

La câteva zile după suspendarea studiilor clinice, AstraZeneca a reluat activitatea. Sâmbătă, 12 septembrie, firma a anunţat că reia studiile în Marea Britanie pentru a găsi un vaccin contra coronavirusului, AZD1222. Societatea explică faptul că a obţinut confirmarea de la Medicines Health Regulatory Authority (MHRA) „că nu este un pericol“ reluarea.

Întreruperea testelor în lume a fost decisă pe 6 septembrie şi anunţată marţi, pe 8, după ce a fost descoperită „o potenţială boală inexplicabilă“ la unul dintre participanţi, scrie AFP. 
 
De atunci, o anchetă a fost deschisă de comitete independente şi autorităţi de reglementare internaţionale. Societatea a obţinut undă verde de la MHRA pentru reluarea studiilor peste Canal. Sâmbătă, compania farmaceutică a precizat că nu poate divulga alte informaţii medicale. 
 
Partener al Universităţii din Oxford, societatea a prezentat unui dintre cele mai avansate proiecte occidentale în cursa pentru a găsi un vaccin contra epidemiei care afectează tot Globul. Proiectul lor a fost testat pe mai multe mii de voluntari din Marea Britanie şi din alte părţi, precum Brazilia, Africa de Sud sau Statele Unite. 
 
Compania a subliniat că amânarea este „o acţiune de rutină“ atunci când este investigată o boală inexplicabilă. 
 
Joi, 10 septembrie, compania era încrezătoare şi credea că un vaccin este la îndemână. „Putem avea în continuare un vaccin de acum şi până la sfârşitul anului, începutul anului viitor“, spunea directorul Pascal Soriot.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

フフェオチラ実真
12.09.2020, 20:15:03

Cu sau fara studii complete, vaccinul va fi distribuit pana la finalul anului. Foamea de bani e prea mare, iar primul va lua potolul!

nae
12.09.2020, 21:31:51

Totuși la vaccinul rusesc nu s-a auzit să apară vreo " boală inexplicabilă", dar lumea nu prea ia în seamă vaccinul rusesc ; băă, nu fiți proști, dacă rușii au fost capabili să facă " vaccinul noviciok" înseamnă că nu sunt chiar așa papagali în domeniul medicinei, voi pricepeți ?

Portalmed
16.09.2020, 11:46:28

A început faza a III-a a studiului clinic pentru evaluarea vaccinului investigațional AZD1222, produs de compania farmaceutică britanică AstraZeneca. Studiul va înrola aproximativ 30 000 de voluntari adulți. Persoanele cu vârsta peste 18 ani care sunt interesate să participe la acest studiu sunt rugate să viziteze Vezi mai multe aici: https://portalmed.ro/a-inceput-faza-a-iii-a-a-studiului-clinic-pentru-vaccinul-anti-covid-19-produs-de-astrazeneca/