Beţişoarele de urechi nu sunt bune pentru curăţarea acestora. Cele mai frecvente mituri despre urechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urechile sunt organe sensibile care pot percepe cele mai uşoare sunete. Prea multă ceară în urechi poate bloca sunetul să ajungă la timpan. Rezultatul este că nu mai putem auzi.

Capacitatea noastră de a auzi depinde de perişorii din ureche, ale căror celule, dacă mor, ne pierdem auzul. Aceasta se întâmplă cel mai adesea din cauza sunetelor prea puternice sau a lipsei de alimentare cu sânge, potrivit dr. Michael Roizen.

Auzim sunetele pe două frecvenţe: una înaltă pe care o pierdem prima şi care ne ajută să auzim şoaptele şi foşnetul frunzelor, şi frecvenţa joasă care ne ajută să percepem vorbele.

Chiar dacă bărbaţii îşi pierd mai frecvent auzul decât femeile aceştia nu au un filtru în plus în urecehe aşa cum crede foarte multă lu,e. Potrivit sursei citate mai sus explicaţia pentru care bărbaţii surzesc mai repede este aceea potrivit căreia ei sunt implicaţi în activităţi care presupun zgomote mai mari. Studiile făcute până acum au arătat că expunerea la sunete puternice o perioadă mai mare de timp poate duce la pierderea sensibilă şi permanentă a auzului.

Un alt mit referitor la urechi este că beţişoarele sunt utile pentru a ne curăţa ceara adunată înăuntru. În canalul urechii există galnde care secretă ceară. Aceasta opreşte praful şi apa care ar putea pătrunde în ureche afectând-o. După ce a captat substanţele periculoase, ceara este eliminată în canalul extern al urechii, unde se usucă şi de unde ar trebui să cadă singură. Cel ami rău lucru pe care îl putem face este să o zgândărim cu beţişoarele, cu unghiile sau altele asemenea. Tot ce băgăm în ureche nu face decât în îndese ceara şi mai tare, ceea ce duce la crearea unei bariere care ne lasă mai surzi, mai spune dr. Roizen.

În fapt, excesul de ceară, este de părere acesta, se îndepărtează cu o picătură de ulei în ureche după care stăm pe o parte cu urechea în care am pus uleiul în sus pentru a permite alunecarea acestuia. Dacă stăm aşa preţ de un ceas uleiul va dizolva ceara. Lăsăm apoi lichidul să curgă pe un şerveţel şi repetăm şi la urechea cealaltă.

Muzica dată tare dăunează cu certitudine auzului. Însă, este de luat în considerare că muzica are şi un efect benefic, de relaxare care poate schimba dispoziţia şi felul în care organismul reacţionează în faţa bolii.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite