Medicină

articolul anterior articolul urmator

BioNTech nu garantează o eficienţă maximă a vaccinului său anti-COVID-19 în cazul unui rapel întârziat

7
5 Jan 2021 14:41:14
Autor: News.ro
FOTO Inquam
FOTO Inquam

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech avertizează că eficienţa maximă a vaccinului său împotriva covid-19 este demonstrată dacă rapelul nu este întârziat - o strategie deja aplicată sau avută în vedere de mai multe ţări, cu scopul de a vaccina cât mai multe persoane, relatează AFP.

„Eficienţa şi securitatea vaccinului nu au fost evaluate în alte categorii de dozare” decât cele două injecţii efectuate la un interval de 21 de zile în cursul testelor clinice, a anunţat întreprinderea germană, care a dezvoltat împreună cu laboratorul american Pfizer primul vaccin autorizat în Statele Unite şi în uniunea Europeană (UE).

În contextul unor stocuri limitate de vaccin, Danemarca a anunţat luni că distanţează la şase săptămâni injectarea celor două doze.

Regatul Unit, care a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech înaintea UE, la începutul lui decembrie, lasă să trează până la 12 săptămâni de la vaccinare la rapel.

”În acest fel vom putea să vaccinăm cât mai multă lume încă de acum”, a subliniat şeful Agenţiei daneze de Sănătate Søren Brostrøm, intervievat la postul public de televiziune TV2.

El a precizat că această analiză are la bază documentaţia prezentată de către alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech, care prevede efectuarea celei de a doua injecţii la 19 până la 42 de zile după prima.

În Germania, Ministerul Sănătăţii a cerut autorităţilor sanitare să evalueze opţiunile în vederea unei prelungiri a acestui termen, potrivit unui document pe care AFP scrie că l-a consultat luni.

„În pofida faptului că datele demonstrează că există o protecţie parţială la 12 zile după prima doză, nu există date care să demonstreze că această protecţie se menţine după 21 de zile”, a subliniat un purtător de cuvânt al BioNTech.

„Noi considerăm  că o a doua injecţie este necesară în vederea dobândirii unei protecţii maxime împotriva bolii”, subliniază această întreprindere cu sediul la Mainz, specializată în tehnologia ARN-ului mesager.

Însă, „decizii cu privire la regimuri de dozare alternative sunt luate de către autorităţi sanitare naţioale”, cu care compania se află într-un ”dialog continuu”.

Danemarca a luat această decizie şi cu privire la vaccinul companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna - aflat în curs de aprobare de către UE - şi cel al AstraZeneca şi Oxford.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Camelia Sorescu
5.01.2021, 14:50:40

BioNTech nu poate garanta nimic în realitate pentru că după ce ne vaccinăm, dacă alegem să o facem, trebuie să purtam mai departe masca. Acesta nu este un vaccin ci o tentativă de a experimenta viitorul vaccin. Se fac pur și simplu teste pe oameni la scală globală fără jenă, fără a mai extrage eșantioane din populația vizată, așa cum orice manual de cercetare ne învață, ci se lucrează direct cu populația mințind-o că de fapt ea beneficiază de forma finală a injecției.

0 (4 voturi)
Radu Gheorghe
5.01.2021, 14:58:18

Zise coana Leonida, fata cu reacțiunea... "EFIMIŢA (dregându-și patul): Ei! cum le spui dumneata, să tot stai s-asculți; ca dumneata, bobocule, mai rar cineva." "EFIMIŢA: Ei, bobocule, apăi cum le știi dumneata toate, mai rar cineva! "

-2 (4 voturi)
Radu Gheorghe
5.01.2021, 14:51:48

Nu se învață minte guvernanții ăștia, fie ei din UK, din Danemarca sau de aiurea. Hotărăsc ei când vor face rapelul. Dobitoci peste tot... Suntem condamnați se pare...

-2 (2 voturi)
edi edi
5.01.2021, 14:57:07

pai daca nu se face rapelul e ca si cum ai aruncat prima doza la gunoi. mare rusine UE. se vor vaccina protipendada si pilosii si doctorii desi conform unui articol al lui Marius Oprea din Mediafax ei nu ar trebui sa fie prioritari ca au cu ce se apara fata de BATRANI. saracii batrani. nu da nimeni pe ei o ceapa degerata. imi pare rau dupa fiecare dintre ei.

-1 (3 voturi)
Iobag Nerfos
5.01.2021, 15:13:47

BioNTech nu garanteaza absolut nimic iar cei care fac vaccinul scrie clar in prospect ca-l fac pe raspunderea lor

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările