Eficienţa vaccinului împotriva unor forme grave a COVID-19 este 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud şi de 87,6% în Brazilia, în urma unor teste clinice.
Comitetul experţilor independenţi din cadrul Food and Drug Administration (FDA) se reunesc vineri pentru a lua o decizie cu privire la utilizarea vaccinului în Statele Unite.
FDA a dat curs recomandărilor Comitetului cu privire la vaccinurile alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.
Johnson & Johnson anunţa în ianuarie că vaccinul său are o eficienţă de 72% în prevenirea COVID-19, în urma unui test climnic în Statele Unite, dar că nivelul protecţiei faţă de noi variante ale noului coronavirus este de 66%, în urma unui test clinic la nivel mondial, cu 44.000 de voluntari.
României i-ar reveni opt milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, iar acestea ar putea fi utilizate în centrele mobile care merg în localităţi izolate sau fără acces la un centru de vaccinare, a anunţat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Şi a precizat că avantajul acestui vaccin este că se administrează o singură doză.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
3 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Parca eficienta "vaccinului" astuia era undeva la 60 si ceva la suta - cam ca si Sputnik-ul. L-au adus din condei ca sa fie undeva pe la 80 si ceva la suta?!? Hai sa fim seriosi... Pfizer si Moderna raman pe primele locuri. Iar firmele care produc cosmetice... ar trebui sa se limiteze la cosmetice. Pardon, dar n-am incredere in astia. Punct.
daca ti se pun datele in fata oricum nu stii sa le interpretezi intoarce-te la gainile tale! in alea ai incredere?
Un raspuns golanesc, mitocanesc. Intoarce-te la troaca ta.