Medicină

articolul anterior articolul urmator

Cât de important este sistemul imunitar când vorbim de vindecarea de coronavirus

4
28 Mar 2020 21:28:56
Autor: Click! pentru femei

Cel mai detaliat studiu ştiinţific asupra unui pacient diagnosticat cu coronavirus produce concluzii încurajatoare despre capacităţile corpului uman de a învinge virusul şi a se recupera.

Cercetătorii Institutului Peter Doherty pentru Infecţii şi Imunitate din Australia au analizat mostre sanguine prelevate de la o femeie în vârstă de 47 de ani care nu avusese alte boli cronice înainte de a contracta Covid-19, descoperind că recuperarea sa se datorează unei neaşteptate reacţii a sistemului imunitar.

"Studiul nostru furnizează noi contribuţii pentru înţelegerea amplorii reacţiilor sistemului imunitar într-un caz nonsever de Covid-19. Pacienta nu a experimentat complicaţii precum blocarea repiraţiei ori sindromul respirator acut, nu a necesitat oxigenare suplimentară şi a fost externată la o săptămână de la internarea cu o boală nonseveră dar cu simptome clare. Am furnizat dovezi despre recrutarea populaţiilor de celule imune (ASC, TFH şi celule activate CD4+ şi CD8+ T), împreună cu anticorpi IgM şi IgG SARS-CoV-2 în sângele pacientului înainte de dispariţia simptomelor.

Propunem ca aceşti parametri imuni să fie specificaţi în cazul persoanelor cu diverse grade de severitate ale bolii Covid-19 pentru a stabili dacă pot fi utilizaţi pentru a anticipa rezultatul clinic şi a evalua noi intervenţii care pot minimiza severitatea. În plus, studiul nostru indică faptul că reacţii imune multifactoriale pot fi asociate noului virus SARS-CoV-2 şi, în mod similar cu boala aviară H7N9, reacţiile imunitare preliminare adaptive ar putea fi corelate cu rezultate clinice mai bune", afirmă autorii studiului publicat în revista Nature Medicine.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
28.03.2020, 21:47:08

Comentariu considerat abuziv.

Adycons New
28.03.2020, 21:54:31

Deci cine moare moare... Imunitatea este de vina! Oricum la spitalele noastre nu trebuie sa aveti oarece asteptari!

Alexandru Preda
29.03.2020, 00:28:43

Și totuși, ce motiv eu italienii sa fie atât de deprimați imunitar, din moment ce mor precum muștele? Ceva e putred...

Cneazul
31.03.2020, 07:45:16

Am tot citit despre Covid-ul asta, dar pana acum n-am reusit sa aflu de ce unele persoane (destul de multe se pare) n-au niciun simptom. Ce anume le face pe acestea sa fie imune la virus ?

Modifică Setările