Medicină

articolul anterior articolul urmator

Cât rezistă coronavirusul pe diferite suprafeţe şi cât timp rămâne infecţios

1
13 Feb 2020 15:54:06
Autor: Andreea Răducu

O echipă de cercetare de la Greifswald şi Bochum a compilat toate datele publicate despre coronavirus,care sunt cunoscute cercetătorilor de astăzi, şi le-a publicat în Journal of Hospital Infection.

Transmisie prin picături, mâini şi suprafeţe

Ca toate infecţiile cu picături, virusul se poate răspândi prin mâini şi suprafeţe care sunt atinse frecvent. „În spitale, acestea pot fi mânerele uşilor, de exemplu, dar şi butoane de apel, noptiere, rame de pat şi alte obiecte aflate în imediata apropiere a pacienţilor, care sunt adesea confecţionate din metal sau plastic”, explică profesorul Günter Kampf de la Institute of Hygiene and Environmental Medicine at the Greifswald University Hospital.

Împreună cu profesorul Eike Steinmann, şeful Departamentului pentru Virologie Moleculară şi Medicală din Ruhr-Universität Bochum (RUB), a compilat concluzii cuprinzătoare din 22 de studii asupra coronavirusurilor şi inactivarea acestora pentru un viitor manual. 

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Smeritu Pahomie
14.02.2020, 01:43:05

virusul se transmite si prin bashinile trase ca artileria grea sau fasaite si care se lipesc peste tot de aceea toti trebuie sa poarte pampersi de bebe, nu-i nici o rusine....iar diareea trebuie conteinerizata si incinerata pentru a nu ajunge din sistemul de canalizare in hrana pestilor sau in apa potabila.