Ce alimente să eviţi când iei pastile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când eşti sub tratament, e bine să ţii cont de ceea ce consumi în preajma orelor la care obişnuieşti să iei medicamentele. De ce? Există alimente ce pot întârzia sau anula efectele benefice ale pastilelor, aşa cum sunt şi situaţii în care pot cauza reacţii adverse sau agrava unele probleme de sănătate.

Când este indicat să nu consumi grepfrut

Deşi conţine multe substanţe nutritive, grepfrutul interacţionează cu o gamă largă de medicamente. O jumătate de pahar cu suc de grepfrut poate chiar să tripleze efectul antibioticelor, analgezicelor şi al pastilelor contra cancerului sau colesterolului. Consumul fructului pe perioada unui tratament poate avea şi efecte adverse (hemoragii stomacale, probleme renale, dureri musculare, bătăi neregulate ale inimii) asupra organismului. De aceea, nu mânca  grepfrut dacă iei antidepresive, anticoncepţionale sau pastile împotriva maladiilor cardiace ori pentru tratarea astmului.

Atenţie! Efectul consumului de grepfrut durează până la trei zile.

Legumele verzi scad efectul anticoagulantelor

Dacă iei medicamente care împiedică îngroşarea sângelui, încearcă să mănânci cât mai rar legume verzi - varză, broccoli, spanac, pătrunjel sau salată verde.

Citeşte mai multe despre efectul alimentelor asupra pastilelor pe clickpentrufemei.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite