Ce nu ştiai că îţi sabotează imunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abuzul de antibiotice dereglează flora intestinală
Abuzul de antibiotice dereglează flora intestinală

Fără sistemul imunitar nu am putea trăi nici măcar o zi. Află de ce este atât de importantă imunitatea şi care sunt factorii care o slăbesc!

 Un sistem imunitar puternic ne pune la adăpost nu numai de răceală şi de gripă, care ne dau de furcă în această perioadă, dar şi de boli mai grave, precum cancerul. Iată de ce grija pentru imunitate ar trebui să fie una dintre priorităţile noastre, dacă vrem să fim sănătoşi. Mecanism complex, alcătuit din miliarde de celule, cu misiuni precise în organism, sistemul imunitar este permanent în alertă, gata să ne apere atât de factorii nocivi din exterior (virusuri, bacterii), cât şi din interior (celulele canceroase). Oboseala persistentă, infecţiile repetate (urinare, vaginale), erupţiile herpetice şi rănile care se vindecă greu sunt câteva semne că ai imunitatea slăbită.

 
Zahărul dezarmează globulele albe

Dacă vrei un sistem imunitar puternic, evită să mănânci dulciuri în exces, pentru că zahărul favorizează dezvoltarea microorganismelor. Atunci când consumi 100 g de zahăr (cam trei linguri), în următoarele cinci ore, capacitatea globulelor albe de a distruge bacteriile este semnificativ redusă, se arată într-un studiu apărut în „Jurnalul American de Nutriţie Clinică”. Pentru că sistemul imunitar este influenţat în mare măsură de ceea ce mâncăm, este bine să nu ne lipsească din dietă nutrienţi cu rol dovedit în creşterea capacităţii naturale de apărare a organismului: vitamina C (citrice, broccoli, kiwi), vitamina E (ulei de măsline, nuci), zinc (carne, ouă, alune).

Citeşte mai departe pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite