Medicină

articolul anterior articolul urmator

Ce tulpină de virus SARS-CoV-2 circulă în România?

2
19 May 2020 20:07:26
Autor: Daniela Serb
SARS-CoV-2 produce boala numită Covid-19
SARS-CoV-2 produce boala numită Covid-19

Dr. Mihaela Lazăr, şeful Laboratorului de Infecţii Respiratorii Virale din Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a dezvăluit la Digi24 că, din primele informaţii obţinute, virusul SARS-CoV-2 este foarte asemănător cu cel care a circulat în mai multe ţări europene, dar şi în SUA.

Asemănarea cu tulpina care a circulat în celelate ţări europene precum Austria, Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Danemarca, dar şi în SUA şi India este de 99,97%, potrivit aceleiaşi surse, şi de 99,95% cu cea care a făcut ravagii în Wuhan. China. 
 
Un profil viral specific României, pe regiuni, va fi completat cu analize ulterioare, a mai spus dr. Mihaela Lazăr. 

Această secvenţiere a ajutat la înţelegerea bolii în vederea elaborării pe viitor a unor ghiduri de tratament, precum şi pentru eficientizarea intervenţiilor medicale la nivel de politici publice în sănătate.
 
Totodată, este utilă pentru a vedea ce mutaţii genetice a suferit virusul şi cum s-a adaptat pe măsură ce s-a transmis de la o persoană la alta. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
19.05.2020, 20:13:29

Orice origine ar avea .. un lucru e clar ! Este " marfă " din import ..

+1 (3 voturi)
Smeritu Pahomie
20.05.2020, 00:44:19

In Romanika mai circula doar ceva "radacini" ....ca TULPINILE de copaci le-a vandut JOHANN in Austria "pe shestache" cand eram inchisi in case......trenuri intregi cu TRUNCHIURI SECULARE au fost barbierite de pe muntii nostri ramasi plesuvi.

0 (2 voturi)
Modifică Setările