Cele mai bune soluţii pentru a scăpa de negi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acidul lactic ajută la uscarea negilor
Acidul lactic ajută la uscarea negilor

Arderea, îngheţarea şi tratamentele naturiste sunt metode prin care inesteticele veruci pot fi îndepărtate. Aproximativ 60 la sută din negi dispar în circa doi ani de la apariţie fără a fi necesar un tratament. Chiar dacă în multe cazuri nu produc disconfort, tratamentul nu trebuie neglijat, întrucât negii sunt deosebit de contagioşi.

Citeşte şi:

Femeile mai tinere de 30 de ani nu ar trebui să facă screening pentru HPV

Cunoscuţi şi sub numele de veruci, negii sunt leziuni benigne (nu generează cancer) cu aspect de conopidă care apar în urma infectării cu o tulpină a virusului Papilloma Uman (HPV). Negii sunt deosebit de contagioşi, iar această caracteristică determină răspândirea lor cu uşurinţă mai ales atunci când la nivelul pielii există şi leziuni (tăieturi, răni). Potrivit medicilor, verucile sunt mai frecvente în timpul verii, iar persoanele cele mai expuse sunt cele care merg la ştrand. De asemenea, există și unele profesii cu risc crescut de a dezvolta veruci, precum cea de măcelar şi de medic veterinar. În prezent, sunt identificate mai multe tipuri de veruci: vulgare (se localizezaă pe degetele de mâini şi de la picioare), plantare (pe talpă), plane (la nivelul feţei) şi genitale.

Preparatele cu acid lactic, o soluţie blândă

Deoarece apar în urma unei infecţii virale, verucile pot fi ţinute sub control doar prin stimularea permanentă a sistemului imunitar. Aceasta deoarece, atunci când sistemul imunitar este slăbit, probabilitatea ca negii să-şi facă apariţia este foarte mare. Dacă totuşi apar, un tratament la îndemână este cel pe bază de acid salicilic şi de acid lactic, aşa-numitul preparat keratolitic. Negii se tamponează cu acest preparat până încep să se usuce. Dacă rezultatele întârzie să apară, se recomandă administrarea unui alt tratament.


Se pot extirpa prin îngheţare


O altă metodă de îndepărtare a inesteticilor negi este crioterapia sau îngheţarea leziunilor cu azot lichid sau cu zăpadă carbonică. Sub acţiunea acestui tratament, se formează o beşică care, ulterior, se îndepărtează tot cu veruca. De asemenea, verucile pot fi extirpate şi chirurgical, cu o rată mare de succes. Atenţie însă, deoarece procedeul este dureros, iar zona în cauză se vindecă în câteva săptămâni! În plus, există şi riscul apariţiei unei infecţii sau a unei cicatrice. Un alt procedeu eficient constă în arderea sau electrocauterizarea negilor.

Ulei de ricin, timp de 15 zile

Există câteva remedii naturale care dau rezultate excelente în tratarea negilor. Unul dintre acestea constă în masarea leziunii cu ulei de ricin, bogat în săruri minerale, în proteine şi în glucide. Pentru a obţine rezultate, se recomandă aplicarea uleiului de ricin timp de două săptămâni, dimineaţa şi seara. Ulterior, se face o pauză de zece zile, iar mai apoi se reia tratamentul timp de  15 zile. În paralel, se recomandă folosirea tincturii de propolis în combinaţie cu apă sau cu ceai, pentru întărirea sistemului imunitar.

Ceapa, sub formă de cataplasme

Un al remediu la îndemână şi cu rezultate bune este cataplasma cu ceapă. Se iau două-trei cepe de mărime medie şi se pun la macerat 24 de ore în oţet de bucătărie de nouă grade. Ulterior, cepele se pun într-un recipient închis ermetic şi se pune la rece. În fiecare zi, timp de trei ore, zona afectată se înveleşte într-o foaie de ceapă şi se acoperă cu tifon. Tratamentul se recomandă timp de zece zile.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite