Cele mai rapide metode de revigorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un masaj săptămânal, o plimbare cu bicicleta şi un meniu echilibrat vă pot energiza rapid. Orele de somn insuficiente şi stresul cotidian îşi spun cuvântul, lăsându-ne lipsiţi de putere. Contrar percepţiei generale, sportul nu ne oboseşte, ci ne energizează.

Masajul induce o stare de bine organismului prin mai multe metode: prin relaxarea muşchilor, prin creşterea circulaţiei limfatice şi prin reducerea inflamaţiilor induse de o drenare necorespunzătoare, atenuând intensitatea durerilor. Este eficient în primul rând pentru o energizare rapidă, dar şi pentru tratarea unor afecţiuni.

Un masaj renumit pentru capacitatea de a conferi energie corpului este Reiki. În japoneză, Reiki înseamnă „energia universală a vieţii".

„Tratamentul în sine constă în atingeri puternice, aplicate pacientului peste haine, la nivelul capului, pieptului şi muşchilor abdominali, dorsali şi cei ai braţelor. În funcţie de intensitatea şi de regularitatea şedinţelor, pentru majoritatea persoanelor acest tratament poate fi unul revigorant, sau din contră, relaxant", explică terapeutul Luciana Stanciu de la Eden Spa.

Cerealele şi ciocolata neagră înviorează

Pentru a ne simţi revigoraţi întreaga zi, în primul rând, trebuie să evităm alimentele care ne „fură" energia.

Acestea sunt pâinea albă, biscuiţii, chipsurile, produsele de patiserie şi dulciurile concentrate. Le putem înlocui cu o gamă variată de produse care acţionează asupra creierului, stimulând capacitatea de concentrare şi combătând lipsa de energie.

„O bucăţică-două de ciocolată neagră, consumate atunci când suntem încordaţi sau stresaţi, pot avea un efect calmant şi revigorant. Ciocolata ne poate ajuta să depăşim momentele grele şi să ne binedispunem. Este de preferat cea cu peste 60 la sută cacao, care stimulează producerea de endorfine şi conţine catechine, substanţe antioxidante", afirmă Livia Nena, biolog nutriţionist.

Mersul pe bicicletă, un plus de vitalitate

Unele persoane consideră că exerciţiile fizice cresc nivelul de oboseală, însă specialiliştii contrazic această teorie.

De fapt, plimbările în aer liber ne ajută să respirăm mai bine, crescând nivelul de oxigen în organism.

Astfel, sunt înlăturate stresul şi oboseala şi beneficiem de o stare psihică evident mai bună.

Mersul pe bicicletă este cea mai recomandată formă de mişcare, deoarece antrenează aproape toate grupele musculare. Pedalatul tonifică simultan abdomenul, fesierii, coapsele şi musculatura picioarelor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite