Medicină

articolul anterior articolul urmator

Centrul de biotehnologie din India dezvoltă un medicament anti-îmbătrânire

1
18 Jun 2022 02:28:11
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Potrivit directorului Centrului Rajiv Gandhi pentru Biotehnologie Chandrabas Narayan, va trebui să luaţi medicamentul la vârsta de 40 până la 50 de ani.

Cel mai important Centru Rajiv Gandhi pentru Biotehnologie din India, care operează sub coordonarea guvernului Republicii din Asia de Sud, lucrează la crearea unui medicament care poate opri procesul de îmbătrânire umană, a anunţat directorul instituţiei ştiinţifice, profesorul Chandrabas Narayana.

"Fiecare lanţ de ADN uman are terminaţii care devin mai scurte odată cu îmbătrânirea. Astăzi lucrăm pentru a le creşte, dimpotrivă, adică o persoană nu va îmbătrâni", a spus Narayana.

Potrivit acestuia, „va fi un medicament, cel mai probabil, sub formă de pastilă”. „Vom avea nevoie de încă cinci sau şase ani pentru procesul de creaţie”, a precizat omul de ştiinţă.

„O persoană va trebui să-l ia între 40 şi 50 de ani. Dar încă nu ne dăm seama cât de mult din medicament va fi necesar pentru a opri îmbătrânirea”, a spus el.

Vorbind despre cost, Narayana a menţionat că „preţul depinde de durata creării medicamentului şi de costurile acestui proces”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Verifica intotdeauna
18.06.2022, 16:53:28

Mai repede ca sunt multi politicieni care au nevoie de inca vreo suta de ani de viatat de furat de la buget.

Modifică Setările