Medicină

articolul anterior articolul urmator

Chirurgia cardiovasculară modernă este minim invazivă

0
Articol publicitar
2 Dec 2021 12:56:36
Autor: ADH

Chirurgia cardiovasculară minim invazivă ocupă un loc din ce în ce mai important în tratamentul chirurgical al patologiei cordului şi a vaselor mari, cunoscând o dezvoltare spectaculoasă în ultimul deceniu. Chirurgia cardiacă minim invazivă modernă se practică fără sternotomie şi presupune abordul structurilor inimii prin intermediul unei incizii mici realizate la nivelul peretelui toracic, în spaţiile intercostale.

Care sunt beneficiile intervenţiilor cardiovasculare minim invazive?

Spre deosebire de intervenţiile chirurgicale clasice, care presupun o recuperare prelungită şi control postoperator riguros pentru prevenirea unor potenţiale sângerări sau infecţii, chirurgia cardiacă minim invazivă are ca principale beneficii recuperarea rapidă şi minimizarea complicaţiilor postoperatorii (pierderi sanguine scăzute, risc de infecţii redus). Astfel, pacientul beneficiază de o durată redusă de spitalizare, traumatism chirurgical mult diminuat, precum şi de un avantaj estetic comparativ cu intervenţia chirurgicală clasică.

Datorită impactului mult redus asupra organismului şi riscurilor scăzute de infecţie, chirurgia cardiovasculară minim invazivă poate fi indicată şi la pacienţii cu multiple comorbidităţi şi riscuri perioperatorii pentru intervenţiile clasice.

Ce boli cardiovasculare pot fi abordate cu ajutorul tehnicilor minim invazive?

Chirurgia cardiacă minim invazivă a debutat cu proceduri asupra valvei mitrale şi apoi s-a extins treptat către alte proceduri valvulare, bypass de artere coronare şi diferite alte tipuri de intervenţii cardiace.

În prezent, chirurgia minim invazivă nu poate înlocui în totalitate chirurgia cardiovasculară clasică, însă lista bolilor cardiovasculare ce pot fi abordate minim invaziv creşte continuu:

  • Insuficienţa şi stenoza mitrală;
  • Insuficienţa şi stenoza aortică;
  • Bolile valvei tricuspide;
  • Defectul septal atrial;
  • Anevrismul de aortă ascendentă;
  • Formaţiuni tumorale benigne cardiace;
  • Leziuni coronariene;
  • Endocardita infecţioasă.

Chirurgia cardiacă minim invazivă la Spitalul Clinic SANADOR

Secţia de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienţilor acces la tratamente minim invazive moderne pentru patologia cardiacă, în condiţii de maximă siguranţă, prin intermediul tehnologiilor de ultimă generaţie şi cu ajutorul medicilor chirurgi cardiovasculari cu o deosebită experienţă în domeniu.

Pentru desfăşurarea optimă a acestor intervenţii chirurgicale cardiovasculare deosebit de complexe, care necesită îngrijiri perioperatorii în condiţii de siguranţă, chirurgii cardiovasculari de la SANADOR beneficiază de sprijinul oferit de Departamentul de Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară (ATI CCV). Acest departament, dotat cu aparatură modernă, asigură condiţii optime pentru recuperarea postintervenţională şi beneficiază de medici anestezişti cu experienţă vastă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările