Coapse şi fese tonifiate în doar trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea sunt zonele de pe care grăsimea se elimină cel mai greu, motiv pentru care antrenamentele trebuie să fie constante şi de durată. Pentru scăpa de „aripioare“ şi pentru a avea posteriorul perfect conturat, îţi recomandăm un set de exerciţii foarte eficiente, pe care le poţi realiza fără prea mare efort. 

Depozitele adipoase aflate în imediata vecinătate a unor muşchi care sunt puşi în mişcare se diminuează proporţional cu efortul desfăşurat. Prin urmare, dacă vrei să scapi de „aripioarele" de pe coapse şi de grăsimea adunată pe fese, trebuie să lucrezi grupele de muşchi de la acest nivel. Instructorul de fitness, aerobic şi kangoo jumps Ana-Maria Guther de la Sala „Your Trainer" din Bucureşti îţi propune şapte exerciţii foarte eficiente pentru tonifierea acestor zone.

Exerciţiul 1 (fesieri)

Aşază-te pe saltea, sprijinit pe palme şi pe genunchiul drept, cu genunchiul stâng tras uşor în faţă. Din această poziţie, întinde piciorul drept cât poţi de mult. Fă trei serii a câte patru repetări pentru fiecare picior.

Exerciţiul 2 (coapse)

image

Stai sprijinit pe coate şi pe genunchiul drept, iar genunchiul stâng ridică-l astfel încât să se formeze un unghi de 90 de grade. Din această poziţie, întinde genunchiul flexat. Fă trei serii a câte patru repetări pentru fiecare picior.

Exerciţiul 3 (coapse)

image

Stai sprijinit pe palme şi pe genunchi, astfel încât umerii să fie paraleli cu podeaua. Din această poziţie, ridică genunchiul în lateral cât poţi de mult. Fă trei serii a câte patru repetări pentru fiecare picior.

Exerciţiul 4 (fesieri) 

image

Întinde-te pe burtă cu palmele încrucişate sub bărbie. Ridică piciorul până ce simţi că muşchii fesieri se contractă. Fă trei serii a câte patru repetări pentru fiecare picior.

Exerciţiul 5 (coapse) 

image

Aşază-te pe o parte, sprijinit pe antebraţ, cu genunchii îndoiţi şi cu bazinul în faţă. Menţinând această poziţie, ridică piciorul drept cât poţi de mult. Fă trei serii a câte patru repetări pentru fiecare picior.

Exerciţiul 6 (coapse)

image

Sprijină-te pe palme şi pe genunchiul stâng şi întinde piciorul drept lateral. Din această poziţie, ridică şi coboară piciorul întins lateral. Fă trei serii a câte patru repetări pentru fiecare picior.

Exerciţiul 7 (fesieri)

image

Sprijină-te pe antebraţe şi pe genunchi, iar genunchiul drept încrucişează-l cu cel stâng. După ce menţii această poziţie cinci-şase secunde, ridică piciorul drept cât poţi de sus. Fă trei serii a câte patru repetări pentru fiecare picior.

Stratul adipos de pe coapse şi de pe fese se elimină foarte greu, motiv pentru care antrenamentul trebuie repetat de două-trei ori pe săptămână pentru rezultate bune. În paralel cu antrenamentele de fitness, urmează o dietă bogată în fructe şi în legume, pentru că acestea sunt uşor digerabile, oferă organismului necesarul de minerale şi nu au multe calorii. Totodată, ai grijă să suplineşti apa pierdută prin transpiraţie consumând cel puţin 2,5 litri de lichide pe zi.

Specialistul răspunde: „Ce beneficii aduc animalele de companie copiilor?"

Lena Rusti
Psiholog psihoterapeut

„Copilul meu, în vârstă de 4 ani şi jumătate, iubeşte animalele. Îşi doreşte propriul lui animal de companie. Am vrea să ştim ce efecte benefice au, în general, animalele de companie asupra dezvoltării copilului. Cât contează specia din care face parte animalul respectiv?  Mulţumesc." Întrebare de la Anda, 35 de ani, Râmnicu Vâlcea

Gândiţi-vă la copilul dumneavoastră ca la un viitor adult. Ca adult, el va avea responsabilităţi. Dacă reuşim să îi creăm acest simţ al responsabilităţii în copilărie, asumat cu bucurie, copilului îi va fi mai uşor să se transforme într-un adult responsabil. Un animal de casă îl va ajuta să se dezvolte emoţional, căci în compania acestuia îşi dezvoltă  trăsăturile empatice. În al doilea rând, se deschide social. Un animal ajută copilul să socializeze mai bine, oferă subiecte de discuţie printre prieteni şi îi ridică stima de sine. În plus, animalul de casă poate fi un prieten necondiţionat atunci când copilul se simte dezamăgit sau respins de grup. În plus, statistic vorbind, persoanele care au animale de casă se enervează mai greu, dezvoltă mai greu probleme cardiace şi au o speranţă de viaţă mai mare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite