Medicină

articolul anterior articolul urmator

Conf.dr. Roxana Nemeş: „Astmul bronşic nu se rezolvă cu salina“

0
19 Jan 2020 14:03:58
Autor: Daniela Serb
Astmul bronşic are nevoie de tratament pentru a putea fi controlat
Astmul bronşic are nevoie de tratament pentru a putea fi controlat

Medicul primar pneumolog, conf.dr. Roxana Nemeş, a explicat de ce astmul bronşic nu se va vindeca niciodată cu mersul la salină şi când este indicat să meargă pacienţii care au această afecţiune.

„Astmul este o boală inflamatorie şi nu se rezolvă cu salina“, a explicat conf.dr. Roxana Nemeş, medic primar pneumolog, citată de agerpres.ro.
„Există oameni care şi-au lipit sare de Himalaya pe pereţi şi curge apa pe ea. Trebuie să ai o temperatură constantă de 11-17 grade  în salină. De aceea, este bine ca un copil asmatic să meargă în salină când temperatura de la suprafaţă este asemănătoare cu temperatura din salină. De obicei oamenii merg când este cald şi au concediu. Adică sunt 40 de grade afară şi 17 în salină şi fac bronhospasm. Dacă te duci primăvara şi toamna o să te simţi confortabil pentru că nu faci hiperactivitate. Acolo există un flux de aer care asigură acea cavitate făcută natural pe care nicio cameră tapetată cu sare nu o să o asigure. Este absolut contraindicat şi nici măcar speleoterapia nu este o indicaţie de ghid“, a spus medicul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările