Consumul de ciuperci, asociat cu un risc semnificativ mai mic de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pexels.com
Foto Pexels.com

Conform unui studiu realizat de Penn State Cancer Institute, consumul de ciuperci poate diminua şansele de a face cancer. Cercetătorii punctează că nu trebuie consumate la fiecare masă pentru a beneficia de pe urma lor.

Pentru determinarea legăturii dintre consumul de ciuperci şi dezvoltarea cancerului - în special cel la sân -, cercetătorii au analizat 17 studii publicate din 1966 până în 2020, scrie Digi24.

Concluzia a fost că ciupercile, datorită faptului că sunt bogate în vitamine, substanţe nutritive şi antioxidanţi, protejează împotriva cancerului. Conform studiului, persoanele care au consumat zilnic 18 grame de ciuperci au prezentat un risc de cancer cu 45% mai mic decât cei care nu au mâncat deloc. Cât despre tipul de ciuperci, se pare că orice varietate reduce riscul de boală, chiar şi cele albe, însă cele din specii exotice au cantităţi mai mari de aminoacizi. 

Cercetătorii spun că cele mai puternice efecte s-au observat în cazul cancerului la sân. John Richie, unul dintre co-autorii studiului, a explicat că pentru înţelegerea mecanismelor implicate sunt necesare studii aprofundate, însă dovezile beneficiilor pe care le au ciupercile sunt cât se poate de clare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite