Medicină

articolul anterior articolul urmator

Contradicţii cu privire la intervalul optim dintre cele două doze de vaccin anti-Covid. Ce susţin specialiştii

5
23 Jan 2021 16:01:23
Autor: News.ro
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Haute Autorité de Santé a recomandat sâmbătă ca perioada la care sunt administrate cele două doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer/ BioNTech să fie dublată, de la trei săptămâni la şase, pentru ca mai mulţi oameni să poată primi serul, în timp ce mai mulţi medici britanici au cerut în Regat înjumătăţirea timpului, de la 12 săptămâni la şase.

În prezent, cele două doze ale vaccinului sunt administrate în Franţa la trei săptămâni oamenilor din aziluri, care au prioritate, şi la patru săptămâni pentru ceilalţi, precum lucrătorii sanitari.
 
Haute Autorité de Santé (HAS) a transmis într-un comunicat citat de Reuters că distanţarea celor două doze ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna, recent aprobat, ar permite imunizarea a 700.000 de oameni în plus în prima lună.
 
HAS a mai precizat că, având în vedere că nu există un acord între diferite ţări privind timpul optim dintre cele două doze, pare logic să fie întârziată administrarea celei de-a doua doze la 6 săptămâni pentru că prima oferă deja protecţie împotriva coronavirusului după 12 - 14 zile de la injectare.
 
A fost adăugat că este esenţial ca oamenii să primească a doua doză.
 
HAS este un organism de consiliere independent ale cărui recomandări inspiră politica guvernului, dar nu reprezintă obligativitate.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis luna aceasta că oamenii ar trebui să primească cele două doze din vaccinul Pfizer/ BioNTech la distanţă de 21 până la 28 de zile.
 
În Marea Britanie, organismul de reglementare a medicamentelor a decis că administrarea poate fi făcută şi la 12 săptămâni distanţă, iar mai mulţi medici au trimis o scrisoare ministrului Sănătăţii din Anglia cerându-i să reducă perioada la 6 săptămâni.
 
Companiile Pfizer şi BioNTech au avertizat că nu au dovezi că vaccinul dezvoltat de ele va continua să ofere protecţie dacă a doua doză este administrată mai târziu de 21 de zile de la prima.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Charles Franc
23.01.2021, 17:08:01

se vede acum ce bine facute au fost studiile alea pe baza caruia s-a aprobat vacicnul...daca nici macar la perioada de rapel nu se poate cadea de acord, ce sa mai zicem de lucruri mai complicate, ca eficienta, durata imunitatii sau efectele secundare pe termen lung?

-5 (11 voturi)
Edmond Wolf
23.01.2021, 17:53:52

Clintul nostru, stăpânul nostru. E la liber ca telefonul public. Fiecare când vrea. Ești supărat că te-a enervat soacra și suntem în carantină, nu mai mergi la crâșmă. Te duci și faci un vaccin. Te împaci cu soacra și restaurantele sunt închise, faci rapelul. E simplu. Numai dacă ești antivaccinist nu înțelegi.

-2 (4 voturi)
bios
23.01.2021, 18:52:39

Producatorul spune clar - rapel la 21-28 de zile. Restul aiurelilor cu 42 de zile sau alte variante sunt doar matrapazlacuri si fortari politice, ca sa dea bine la prostime - ceva de genul, hai sa ii linistim pe sclavi, vaccinand cu prima doza cat mai multi (ca sa parem grijulii si sa castigam simpatia gloatei), chiar daca apoi vaccinul facut dupa ureche nu mai are nici un efect. Important este sa dea bine in statistici...

-7 (9 voturi)
gheorghe pavel
26.01.2021, 18:41:01

nu inteleg voturile negative la un comunicat al producatorului!

Iobag Nerfos
25.01.2021, 10:36:34

Din doua in doua zile trebuie sa trag pe dreapta fiindca apare o masina de politie cu girofarul in functiune si in spate un MCV banal, fara nicun fel de dotare frigorifica transporta vaccinul minune. Deci cum ramane cu conditiile "speciale" de transport? Britanicii au ajuns la concluzia ca cei vaccinati pot transmite virusul, evreii au ajuns la concluzia ca cei vaccinati se pot imbolnavi si atunci pentru ce sa mai fac vaccinul?

0 (4 voturi)
Modifică Setările