Medicină

articolul anterior articolul urmator

Copilul de 7 ani care a îndurat eroic 50 de operaţii pentru a-i fi reconstruită faţa

0
20 Apr 2015 18:32:43
Autor: Bogdan Dobre
Billy Mitchell. FOTO Daily Mail
Billy Mitchell. FOTO Daily Mail

Billy Mitchell, un puşti de şapte ani din Marea Britanie, s-a născut cu sindromul Apert, o tulburare genetică rară, caracterizată de fuziunea prematură a oaselor craniului fătului, care împiedică creşterea normală a capului.

Băiatul prezenta grave malformaţii în centrul feţei, ca şi cum i s-ar fi surpat chipul, iar medicii au reuşit după 50 de intervenţii chirurgicale complexe să-i reconstruiască faţa bucată cu bucată.

Procesul de reconstrucţie a presupus şi perforarea craniului cu ajutorul unei bormaşini, pentru fixarea unui cadru metalic. Billy a trebuit să poarte rama timp de nouă săptămâni, dar acum se declară fericit pentru că arată uman.

Medicii nu i-au dat şanse de supravieţuire la naştere, însă micuţul a îndurat eroic să-i fie cusute pleoapele, pentru că ochii îi ieşeau din orbite din cauza presiunii intracraniene, şi s-a luptat să respire, în ciuda faptului că malformaţia nasului îi punea viaţa în pericol. Povestea sa este cu atât mai înduioşătoare cu cât puştiul are şi o soră geamănă, perfect normală. 

Billy, alături de sora sa geamănă, Lois, care nu este afectată de sindrom. FOTO Daily Mail 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările