Medicină

articolul anterior articolul urmator

COVID-19. Cu ce spălăm alimentele pentru a ne feri de coronavirus

6
27 Mar 2020 15:22:47
Autor: Silvia Rădan

Experţii în siguranţa alimentelor susţin că pentru a ne igieniza alimentele putem folosi soluţii diluate, preparate dintr-o linguriţă de clor la un litru de apă, cu care să stropim de la distanţă mare alimentele. Apoi să le lăsăm să se usuce şi să le consumăm.

Alţii, sunt de părere că acest lucru nu este necesar şi poate fi chiar dăunător.

”Este puţin probabil să te infectezi cu coronavirus doar de pe alimente”, spune doctorul Tamika Sims, director al departamentului de Comunicări în Tehnologie Alimentară, din cadrul Consiliului Internaţional de Informaţii Alimentare.

”Într-adevăr, poate exista riscul transmiterii virusului în cazul în care cineva a tuşit sau a strănutat deasupra produselor cu doar câteva ore înainte ca dumneavoastră să îl consumaţi, însă şansele sunt foarte mici” a declarat Sims, doctor în virusologie şi imunologie. 

Continuarea pe clicksanatate.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

foarte atent
27.03.2020, 16:55:32

cu clor ai ? scapam de corona sigur, dar de clor ne ducem, nene !

+3 (3 voturi)
Smeritu Pahomie
27.03.2020, 18:44:01

...pai apa de robinet e gata clorinata ....ramane doar sa spalam fructele alea presupus infectate....

foarte atent
27.03.2020, 20:12:03

n-ajunge, trebuie clor cat demult, ca sa dea rezultate vizibile: voma, tremur, eruptii cutanate, etc !!

+1 (1 vot)
rica venturiano studinte-n drept si publicist
27.03.2020, 20:53:54

prostii, pui legumele /fructele intr o oala cu solutie de apa calduta si cateva picaturi de detergent de vase, e suficient

Florin Oprea
27.03.2020, 21:48:30

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (6)