Medicină

articolul anterior articolul urmator

Cum ne afectează poluarea

0
18 Oct 2012 10:39:58
Autor: adevarul
Cancerul, astmul şi chiar pubertatea precoce pot fi declanşate de poluanţii din atmosferă şi de cei care contaminează alimentele.
Cancerul, astmul şi chiar pubertatea precoce pot fi declanşate de poluanţii din atmosferă şi de cei care contaminează alimentele.

Durerile de cap, inflamaţiile de la nivelul pielii, tusea fără motiv şi chiar modificări celulare care pot duce la cancer sunt efecte ale poluanţilor din aer şi din alimente care pătrund în organism şi ne afectează încet, dar sigur, organismul.

Pericolul este pretutindeni

Preţul pe care îl plătim zilnic pentru confortul pe care îl presupune traiul modern este pentru mulţi dintre noi, propria sănătate. Afecţiuni precum cancerul, astmul şi chiar pubertatea precoce pot fi declanşate de poluanţii din atmosferă şi de cei care contaminează alimentele.

Ne lasă fără oxigen

Efectul pe care toţi îl simţim atunci când respăirăm aer poluat este lipsa oxigenului care ar trebui să întreţină arderile celulare normale. Senzaţia de "aer irespirabil" şi "insuficient" este dată de faptul că primul „instinct" al organismului este acela de a se apăra de produşii toxici din aer. De aceea, produce mai mult mucus, urmat de contractarea muşchilor care înconjoară căile respiratorii. Prin urmare, ne este din ce în ce mai greu să respirăm şi să luăm din aer preţiosul oxigen.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.


Citește și:
De ce mă doare capul?

Spălatul pe mâini previne 200 de boli


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările