Cum să combaţi crizele de bilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a preveni dischinezia biliară este important să acorzi atenţie alimentelor pe care le consumi
Pentru a preveni dischinezia biliară este important să acorzi atenţie alimentelor pe care le consumi

Criza de bilă este una din cele mai dureroase afecţiuni, întrucât orice mănânci îţi cade greu, greţuri, dureri abdominale, vărsături, balonări şi senzaţia de „gură amară”. Aceste neplăceri îţi pot strica bucuria zilelor festive şi te pot ţintui zile bune la pat.

Care sunt cauzele

Dischinezia biliară sau „bila leneşă“ este o tulburare funcţională a colecistului (vezica biliară) şi apare îndeosebi după vârsta de 40 de ani, cele mai afectate fiind femeile. Colecistul elimină bila după fiecare masă. Din cauza meselor prea copioase, a stresului sau a unor boli, bila devine mai întâi leneşă, apoi funcţia ei se dereglează cu totul. Persoanele afectate resimt o durere puternică sub coaste, în partea dreaptă, şi o stare generală de rău, care culminează cu vărsături şi greaţă.

Atenţie la tot ce mănânci!

Vrei să previi dischinezia biliară? Cea mai importantă condiţie este să ai grijă ce mănânci! Alimentele grele, de tipul tocăturilor, grăsimile, prăjelile, sosurile, preparatele pe bază de ouă, smântâna, margarina, untul sau uleiul, alcoolul, torturile cu creme grase, frişca, ciocolata, alunele, nucile, migdalele, cafeaua şi băuturile carbogazoase sunt greu de digerat şi declanşează apariţia afecţiunii.

Citeşte articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite