Cum combaţi greţurile în sarcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 80% dintre femeile însărcinate se chinuie din cauza greţurilor şi vărsăturilor, care îşi fac simţită prezenţa  în primele săptămâni de la concepţie. Acestea sunt semnele pe care organismul le dă, ca să „anunţe” că e pregătit să susţină sarcina.

Greţurile de dimineaţă apar, de obicei, din a şasea săptămână de sarcină şi durează până în cea de-a 16-a săptămână. La 1 din 10 femei aceste simptome dispar după  cea de-a 20-a săptămână de sarcină, în timp ce sunt gravide care se confruntă cu greţuri şi vărsături pe toată durata acesteia.

Unele studii au arătat că femeile însărcinate care experimenează aceste stări sunt mai puţin predispuse la avort spontan.

De ce apar?

Cauzele care determină apariţia greţurilor nu sunt cunoscute cu exactitate, însă mai mulţi specialişti sunt de părere că acestea au o legătură cu schimbările hormonale care se produc în corpul femeilor gravide. Dacă eşti însărcinată cu gemeni sau tripleţi, greţurile pot fi mai frecvente, din cauza că nivelul hormonului de sarcină (Hcg) este mai ridicat.

Unele studii arată că şi bacteria Helicobacter pylori are legătură cu apariţia greţurilor în sarcină. Totodată, senzaţia de de greaţă şi vărsăturile mai pot apărea şi din cauza oboselii.

Alimentele condimentate, de evitat

Gravidele care au astfel de probleme trebuie să evite alimentele condimentate,  prăjelile, dar şi băuturile pe bază de cofeină. Sunt indicate alimentele bogate în protein (ouăle, carnea de curcan), în carbohiraţi (cerelalele, cartofii, fructele uscate), dar şi iaurtul.

Află cum mai poţi combate greţurile din sarcină pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite