Medicină

articolul anterior articolul urmator

Cum se modifică dorinţa sexuală cu vârsta

1
7 Aug 2014 10:43:35
Autor: Claudia Georgevici
Când femeile intră la menopauză, aproape 40% dintre ele încep să aibă tot mai puţin interes pentru viaţa sexuală
Când femeile intră la menopauză, aproape 40% dintre ele încep să aibă tot mai puţin interes pentru viaţa sexuală

Mulţi se întreabă ce se va întâmpla cu viaţa lor sexuală pe măsură ce îmbătrânesc. Vor fi în continuare interesaţi în a întreţine relaţii sexuale cu partenerul? Bărbaţii şi femeile răspund diferit la modificările dorinţei sexuale, pe măsură ce înaintează în vârstă.

Atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, dorinţa sexuală scade odată cu vârsta. Cu toate acestea, testosteronul, hormonul care controlează apetitului sexual la bărbaţi, nu se opreşte niciodată să fie produs în întregime. Unii bărbaţi care au între 70 şi 80 de ani au un libido activ chiar şi când nivelurile de testosteron sunt scăzute.

La 20 de ani

Până în momentul în care femeile împlinesc 20 de ani, majoritatea au perioade menstruale regulate, iar apetitul sexual poate varia. „În preajma ovulaţiei, adică în momentul de maximă fertilitate, femeile sunt mai interesate de sex şi au mai multe şanse să aibă orgasm, decât femeile care urmează să fie la menstruaţie“, spune Anita H. Clayton, profesor asociat şi vice-preşedinte al departamentului de medicină şi psihiatrie de la Universitatea din Virginia Health System, în Charlottesville.

Contrar percepţiei generale, femeile care au în jur de 20 de ani nu au o „poftă nestăpânită“ din punct de vedere sexual. Multe femei tinere se confruntă cu probleme de identitate şi sunt nemulţumite de corpul lor. În acelaşi timp, ele încearcă să se afirme profesional şi să-şi găsească un partener.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Chicago, femeile necăsătorite au şanse duble să aibă o teamă cu privire la performanţele lor sexuale şi au dificultăţi în a atinge punctul culminant, faţă de cele căsătorite. Specialiştii spun că interesul sexual al unei femei este mai mare atunci când ea este într-o relaţie stabilă şi că femeile care au relaţii intime mai puţin de o dată pe săptămână sunt mult mai susceptibile de a avea cicluri menstruale neregulate şi probleme de ovulaţie decât cele care fac acest lucru săptămânal.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Liviu Dumitru
7.08.2014, 14:57:58

Nu se modifica nimic, este o zicere mai porcoasa ,o zicere a neputintei atat la batranete cat si la tinerete '' f nu f, vremea p trece'', daca la 25 ai avut un libidou ok asa va fi si la 50 ,60 daca organismul este sanatos si stimularile piho-fizice sunt pe masura poti fi tare la 70, as recomanda'' batranei'' tinerelor domnite dupa 25ani, pot fi ingrijite si satisfacute profund ,fara fitele unuia de varsta lor ,cu disponibilitate catre altceva cu reprize scurte ,egoiste.Am 57 si apetit ca la 20 numai ca atunci nu puteam controla ejacularea si nici nu vedeam femeia cum o vad acum.

Modifică Setările