Articol publicitar

Cum să obţineţi o protecţie solară eficientă

Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Depinde doar de propriile alegeri dacă soarele vă este prieten sau duşman. În prezent, există o gamă variată de produse care vă protejează de efectul nociv al soarelui. Acestea combină mai multe ingrediente, al căror scop este prevenirea pătrunderii radiaţiilor ultraviolete (UV) ale soarelui.

Există două tipuri de radiaţii ultraviolete, UVA şi UVB. Acestea din urmă (UVB) sunt considerate principala cauză a arsurilor solare, în timp ce razele UVA, care pătrund mai adânc în piele, sunt asociate cu îmbătrânirea prematură. De asemenea, acestea exacerbează efectele cancerigene ale radiaţiilor UVB şi sunt, din ce în ce mai des, văzute ca o cauză a cancerului de piele „pe cont propriu”. Produsele solare variază în ceea ce priveşte capacitatea lor de a proteja împotriva UVA şi UVB. Aflaţi detalii despre aceste produse din Farmaciile Catena şi alegeţi împreuna cu personalul din Farmaciile Catena produsele care vi se potrivesc.

Ce este SPF-ul?

Factorul de protecţie solara (FPS sau SPF conform prescurtării din limba engleză) este o măsura a capacităţii de protecţie împotriva deteriorării pielii de către UVB. Iată cum funcţionează: dacă durează 20 de minute pentru că pielea neprotejată să devină roşie, folosirea unui produs cu SPF 15 previne sau amâna înroşirea pentru o perioadă de 15 ori mai mare (cinci ore). Cele mai multe produse de protecţie solară cu un SPF 15 sau mai mare fac o treabă excelentă de protecţie împotrivă UVB. Produsele de protecţie solară cu spectru larg protejează pielea atât de razele UVA, cât şi de cele UVB. Exprimată în procente, situaţia arată astfel: SPF 15 filtrează aproximativ 93% din toate razele UVB primite. SPF 30 filtrează 97%, iar SPF 50-98%. Acestea pot părea diferenţe neglijabile, dar dacă aveţi o sensibilitate crescută sau o „istorie” de cancer de piele, acele procente suplimentare vor face diferenţa. Farmaciile Catena vă aşteaptă cu sfaturi complete şi produse pentru protecţie solară pentru toate tipurile de piele.

Cine are nevoie de protecţie solară?

• Toate tipurile de piele trebuie să fie protejate cu produse SPF, întrucât, în cele mai multe cazuri, cancerul de piele este declanşat de expunerea iresponsabilă la radiaţia ultravioletă.

• Orice persoană cu vârstă peste şase luni ar trebui să utilizeze zilnic o cremă de protecţie solară. Chiar şi persoanele care lucrează în interior sunt expuse la radiaţii UV. Ferestrele, în general, filtrează UVB, dar nu şi razele UVA.

• Copiii sub vârsta de şase luni nu trebuie expuşi la soare, deoarece pielea lor este foarte sensibilă la ingredientele chimice din produsele de protecţie solară, precum şi la razele solare.

Cât, cum şi când

Pentru a beneficia la maximum de protectia oferita de produsele cu SPF este bine să ştiţi câteva aspecte esenţiale:

- produsul cu SPF se aplică după aplicarea crema de faţă şi înaintea fondului de ten;

- se aplică într-o cantitate generoasă (cât să umpleţi un pahar de shot, adică aproximativ 30 g) şi într-un strat uniform;

- indiferent de SPF şi gradul de rezistentă la apă, orice produs de protecţie solară are nevoie de reaplicare după două ore;

- loţiunea de protecţie solară trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de expunerea la soare, pentru a permite ingredientelor să pătrundă în piele;

- reaplicati ori de câte ori ieşiţi din apă, vă ştergeţi sau transpiraţi abundent.

Important

Cerul acoperit de nori nu vă protejează pielea împotriva cancerului de piele sau a îmbătrânirii premature. Până la 80% din cantitatea totală de raze ultraviolete străpung atât pătura de nori, cât şi ceata. Întinderile mari de apă, zăpadă sau asfaltul amplifică efectele nocive ale radiaţiei solare. Pentru o protecţie solară completă purtaţi întotdeauna o pălărie cu boruri lărgi (minimum 4-5 cm) şi ochelari de soare cu filtru UV. Evitaţi expunerea în intervalul considerat periculos: 11.00-16.00.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite