Medicină

articolul anterior articolul urmator

De ce apare respiraţia urât mirositoare

0
8 Sep 2014 13:01:17
Autor: Claudia Georgevici
Şi unele medicamente pot cauza episoade trecătoare de halenă (respiraţie urât mirositoare)
Şi unele medicamente pot cauza episoade trecătoare de halenă (respiraţie urât mirositoare)

În aproximativ 90% din cazuri, respiraţia urât mirositoare, cunoscută şi ca halenă, este cauzată de bacteriile prezente în gură şi dispare după un periaj corect. Devine îngrijorător când periuţa şi pasta de dinţi nu rezolvă problema, căci poate ascunde o boală.

Afecţiuni dentare

Afecţiunile stomatologice se numără pe primul loc în topul bolilor care au drept simptom halena., potrivit medicilor. Aşadar, dacă te confrunţi cu această problemă, este indicat un consult  stomatologic.

Medicul este cel care va descoperi o eventuală carie, un abces dentar, cât şi afecţiuni ale gingiilor, precum parodontoza şi gingivita, care creează un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor. Şi tartrul poate fi unua dintre cauze, de aceea este recomnadat un detartraj, cel puţin o dată pe an.

Infecţii respiratorii

Mirosul urât al respiraţiei poate fi cauzat şi de sinuzită. Pneumonia, bronşita ori o simplă răceală sunt, de asemenea, afecţiuni care pot avea drept simptom halena.

O altă cauză poate fi şi candidoza bucală, adică infecţia mucoasei gurii cu ciuperca numită Candida albicans. În acest caz, pot apărea pete albicioase şi senzaţii de arsură pe limbă, cât şi un gust amar.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările